05 Απρ 2024

Πρώτα ο άνθρωπος (το πιο σύντομο ανέκδοτο)

Συνάδελφοι,

Διαπιστώσαμε ότι η Εταιρεία συμψηφίζει το επίδομα τέκνου (που γεννήθηκε μετά την σύναψη της ισχύουσας ΕΣΣΕ) με την “προσωπική διαφορά” μισθού και κατώτατου ορίου από την συλλογική σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πραγματική αύξηση μισθού. Έχουν έρθει στην γνώση μας ότι αυτή η άδικη και μικρόψυχη τακτική εφαρμόστηκε από την Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σε κάποιους χαμηλόμισθους συναδέλφους, οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα με ατομικές συμβάσεις και υπηρετούσαν για χρόνια στην Εταιρία μας μέσω εταιριών ενοικίασης.

Επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, σας είχαμε αναφέρει ρητά ότι τα επιδόματα που αναφέρονται στην ισχύουσα ΕΣΣΕ θα συνεχίσουν να δίνονται σε όσες/ους τα δικαιούνται, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει η έννοια του συμψηφισμού και η ομάδα της Διοίκησης συμφώνησε σε αυτό.

Θεωρούμε την σημερινή θέση της Εταιρίας σαν στερούμενη ηθικής και αξιοπιστίας και μάλιστα είναι και εθνικά επιζήμια, μιας και το δημογραφικό είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας και η Διοίκηση με τις αποφάσεις της συντελεί στην επιδείνωσή του.

Σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που δίνουν και επιπλέον κίνητρα για να αντιμετωπίσουν την υπογεννητικότητα, η κα Τόμπρου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού επίλεξε να «τιμωρήσει» τους εργαζόμενους στερώντας τους ένα ποσό της τάξης των 100 €. Άραγε η περικοπή μισθών θα είναι στοιχείο υπολογισμού του bonus της;

Καλούμε την Διοίκηση τη Εταιρίας να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και να μην χρησιμοποιεί την νομοθετική δυνατότητα συμψηφισμού, που παρέχεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δυνατότητα που στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων των εργαζόμενων στην Εταιρία μας.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.