04 Μαρ 2019

Εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας - Επιστολή υποψήφιου Γιάννη Πετσαλάκη

Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Δ.Σ. της Εταιρίας

Θα περίμενε κανείς τούτες οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Δ.Σ. της Εταιρίας να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εργαζόμενων, αλλά και την προσοχή της Διοίκησης σχετικά με το αποτέλεσμά τους.

Και έτσι ακριβώς συμβαίνει.

Οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν εκπρόσωπο, που να μπορεί να «στέκεται» θετικός στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάνε μπροστά την Εταιρία και τους ανθρώπους της και κριτικά σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να συσσωρεύσουν αντί να λύσουν προβλήματα, που να μπορεί να μεταφέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο προτάσεις, σκέψεις και ιδέες βοηθητικές και υποστηρικτικές για την ίδια την Εταιρία και το προσωπικό της.

Η Διοίκηση προτιμά ένα «ανώδυνο» γι΄ αυτή μέλος του Δ.Σ. που θα συμμετέχει συμφωνώντας και μόνο, για να κερδίσει την συμπάθεια της με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συμπαθάτε με, αλλά, η συμμετοχή στο Δ.Σ. δεν γίνεται για να γράψει κάποιος δυο παραπάνω αράδες στο βιογραφικό του.

Δεν μπορεί να στέκεσαι αυτοθαυμαζόμενος για το τι έχεις πετύχει στο παρελθόν, σαν κριτήριο του τι θα πράξεις στο μέλλον.

Και σίγουρα η συμμετοχή προϋποθέτει να αφήσεις πίσω το «εγώ» σου και να προτάξεις το «εμείς».

Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουμε σήμερα φωνή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Όχι μόνο για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά  και την αξιοπρέπειά μας. Γι’ αυτό υπάρχει ο Σύλλογος μας που δεκαετίες τώρα έχει σταθεί επάξια, διατηρώντας όλους μας σε ικανοποιητικά σταθερή εργασιακή και οικονομική κατάσταση.

Περισσότερο απ’ όλα ο εκπρόσωπος μας συμμετέχει στο Δ.Σ. για να προσπαθεί, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία όλων των εργαζόμενων να δίνει το στίγμα της πορείας τούτης της Εταιρίας προς το μέλλον.

Και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη.

Όλες και όλοι μας έχουμε άποψη, κρίση, γνώση και μνήμη γι’ αυτό.

Εργαζόμαστε όλοι μας στην μεγαλύτερη και καλύτερη Ασφαλιστική Εταιρία.

Αυτή που διαχρονικά έχει γίνει αυτή που είναι σήμερα, χάρη στους ανθρώπους της.

Τους υπαλλήλους της, τους συναδέλφους μέσω Icap, τις γραμματείς των γραφείων πωλήσεων, το εταιρικό της δίκτυο, τους συνεργαζόμενους πράκτορες, δικηγόρους και πραγματογνώμονες, την Διοίκησή της.

Όλοι εμείς είμαστε η Εθνική, η πρώτη ασφαλιστική.

Καλή ψήφο.

Γιάννης Πετσαλάκης