04 Μαρ 2019

Εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας - Επιστολή Ντέμης Διαμαντοπούλου

Αγαπητές Συναδέλφισσες  και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα διεξάγονται οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Η Εταιρία μας παρόλο που κυριαρχεί εδώ και 128 χρόνια στην Ασφαλιστική Αγορά, βρίσκεται δυστυχώς σε διαδικασία πώλησης τα τελευταία χρόνια.

Είναι σαφές ότι, εάν υπάρξει βούληση. μπορεί να βρεθεί αξιόπιστη λύση, που αφενός θα μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Εθνικής Τράπεζας, αφετέρου να μπορεί να συνεχίσει την πορεία της διατηρώντας την Ελληνικότητα της.

Τα δημοσιεύματα και οι διάφορες φήμες δημιουργούν  σοβαρές ανησυχίες στους εργαζόμενους σχετικά με το μέλλον τους

και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες εδώ και πολλά χρόνια.

Το περιβάλλον που διαμορφώνεται δεν είναι ξεκάθαρο, αντίθετα δημιουργεί σύγχυση και αβεβαιότητα και αυτό έχει επιπτώσεις στην απρόσκοπτη λειτουργία της Εταιρίας  τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά στην Αγορά.

Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε θα είναι δύσκολος, σκληρός αλλά δίκαιος και βέβαια πεποίθηση μου είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε να οδηγήσουμε την Εταιρία σε ασφαλές λιμάνι.

Υπάρχει μια βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας μας, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που αγαπάμε την Εταιρία μας , να αποβάλλουμε τον κομματικό μανδύα μας, να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και να αγωνισθούμε όλοι σαν ένας άνθρωπος για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ο ρόλος του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα είναι καταλύτης των εξελίξεων, θα πρέπει να είναι δυναμικά παρών σε όλες τις διαδικασίες, θα πρέπει να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα όλους τους εργαζόμενους, θα πρέπει να υψώνει τη φωνή του όποτε απαιτείται για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Εταιρίας και των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω  αποτέλεσαν πρόκληση για να θέσω υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση σας στο ΔΣ της Εταιρίας, πιστεύοντας ότι μπορώ να αγωνιστώ, για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που θέλουμε και επιθυμούμε.

Η μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία και η πολυετής συνεργασία μας αποτελούν εχέγγυα, που με κάνουν να πιστεύω, ότι με τη βοήθεια σας μπορούμε να πετύχουμε τον επικείμενο δύσκολο αγώνα.

Την επομένη των εκλογών ανεξαρτήτως του εκλεγέντος εκπροσώπου, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα λίγα που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε στα πολλά που μας ενώνουν με πνεύμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και αίσθημα ευθύνης.       

Καλή ψήφο!

Διαμαντοπούλου Δήμητρα (Ντέμη)