15 Μαρ 2019

Αποχαιρετιστήρια επιστολή Βαγγέλη Γαρμπή

Ένας κύκλος κλείνει……..

Αγαπητοί συνάδελφοι , φίλες και φίλοι

Τον Φεβρουάριο του…μακρινού 1982 , τριτοετής φοιτητής της Νομικής , ζήτησα μια (…προσωρινή) εργασία από την Ασφαλιστική ‘ΑΣΤΗΡ’..!

Σήμερα 37 χρόνια μετά , πατέρας μιας τριτοετούς φοιτήτριας , στέκομαι και κοιτάζω- απορώντας κι εγώ ο ίδιος πως πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια- τον κύκλο που κλείνει ..!!

Κλείνει με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα το χρέος μου στο ακέραιο , ότι βάδισα με συνέπεια στο δρόμο που χάραξα και ότι πλήρωσα  το κόστος των επιλογών μου.

Κλείνει με ευγνωμοσύνη στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ , που ..’μ’ έδωσε το ωραίο ταξείδι’…, που μου επέτρεψε να ζήσω με αξιοπρέπεια , να δημιουργήσω,  να ονειρευτώ..

Κλείνει με ευχαριστίες προς όλους όσους , οποιαδήποτε χρονική στιγμή και με οποιαδήποτε ιδιότητα , συνεργασθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, σ’ αυτούς που με πίστεψαν και με στήριξαν , μα πρώτα και πάνω απ’ όλα , προς τους υπέροχους συνοδοιπόρους των τελευταίων χρόνων , τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας , που είχα την τιμή και την ευθύνη να προΐσταμαι.

Κλείνει με μία συγγνώμη προς όλους όσους κάποια στιγμή -και χωρίς κακή πρόθεση- μπορεί να πίκρανα ή να απογοήτευσα.

Κλείνει με αμέτρητες όμορφες στιγμές , με φίλους πολλούς ,  με επιτυχίες , ικανοποίηση κι’ επιβράβευση , που τις κρατώ όλες ,  παντοτινή ανάμνηση στα χρόνια που έρχονται.

Κλείνει και με (πολύ λιγότερες) κακές στιγμές , αποτυχίες , διαψεύσεις , αδικίες που τις κρατώ κι’ αυτές , μόνο και μόνο για να μου θυμίζουν τι τελικά μετράει στη ζωή ..’ποιο το ‘νυν’ και ποιο το ‘αιέν’ του κόσμου’….

Κλείνει , τέλος , με ευχές από καρδιάς , σε όλους εσάς που συνεχίζετε το ταξίδι ,για υγεία και πρόοδο και κυρίως στη νεώτερη γενιά των συναδέλφων , να πάρουν τις τύχες της Εταιρίας στα χέρια τους , να πετύχουν όπου εμείς δεν τα καταφέραμε και να την οδηγήσουν εκεί που την έχει τάξει η Ιστορία της … γιατί έτσι πρέπει..!!!!

Και κλείνει με την υπόσχεση ότι ένας παλιός στρατιώτης θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας..!!!

Αθήνα , Μάρτιος 2019

Βαγγέλης Π. Γαρμπής