05 Απρ 2022

ΚΙΝΑΛ: Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική

Συνάδελφοι,

Κατά πάγια τακτική του Συλλόγου, αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, που εκδόθηκε κατόπιν συνάντησης που πραγματοποίησε με το Δ.Σ του Συλλόγου μας στη Βουλή με θέμα: ΄΄Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική’’.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

==========

«To Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον υπεύθυνο ΚΤΕ Οικονομικών Κώστα Σκανδαλίδη, τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργο Μουλκιώτη και τον Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών, Γιάννη Κουτσούκο, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική μετά την πώλησή της. Τα προβλήματα αυτά εντείνονται ως απόρροια της αποδιάρθρωσης του εργατικού δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενθαρρύνει την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσω εργολαβικών εταιρειών, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς άδειες και αναγνώριση προϋπηρεσίας. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επεσήμαναν την ανάγκη άμεσης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ειδικά με διατήρηση των όρων της προηγούμενης ως προς την μη απόλυση για οικονομοτεχνικούς λόγους και αναδιάρθρωση της επιχείρησης, ως και πρόβλεψη μισθού με αυξήσεις που θα ισχύσουν για το σύνολο των εργαζομένων, συμπεριλαμβανόμενων και των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων.  

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, ενημέρωσαν για την έγκαιρη ανάδειξη των προβλημάτων από τη διαδικασία πώλησης της εταιρίας -που αποτελεί «εθνικό πρωταθλητή»- λόγω του χαμηλού τιμήματος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Στιγμάτισαν την εργοδοτική συμπεριφορά και εξέφρασαν τη διαχρονική στήριξη της παράταξης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, με άμεση κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, ώστε τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν την ευθύνη για τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.»

https://kinimaallagis.gr/to-kinima-allagis-stirizei-toys-ergazomenoys/