11 Νοε 2016

Ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Α.Τ.Α.Π.Ε

Συνάδελφοι,

Με πάρα πολύ ενδιαφέρον αναγνώσαμε την ανακοίνωση της παράταξης "Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής" για το ΑΤΑΠΕ.

Φυσικά και έχουμε πολλές απορίες για τον στόχο, αλλά δεν είναι της παρούσης. Θέλουμε όμως να απαντήσουμε στα θέματα που έθεσαν.

Αναλυτικότερα:

Τι σημαίνει "ομολογουμένως περιορισμένες πληροφορίες που καταφέραμε να αντλήσουμε κατά το διάστημα αυτό"; Ποιόν ακριβώς ρώτησαν και αυτός που ρώτησαν τους έδωσε πράγματι "περιορισμένες πληροφορίες";

Προφανώς, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το περιβόητο "τείχος σιωπής".

Στις ερωτήσεις (που δεν έχουμε καταλάβει σε ποιόν απευθύνονται) τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.

Στο ερώτημα "Η κατάθεση αυτή ποιους δικαιούχους θα αφορά, για τι ποσά και για ποιο ποσοστό επί των εισφορών;", οι επισημάνσεις είναι οι παρακάτω:

Δε θεωρούμε ορθό να ανακοινώσουμε τα ονόματα των δικαιούχων (αν και όλοι τα γνωρίζουμε) και φυσικά δε μιλάμε για "ποσοστό επί των εισφορών" πλέον, αλλά για τη νέα παροχή, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί.

Όσο για την απορία "Ποιο θα είναι πλέον το υπολειπόμενο συνολικό ποσό προς διάθεση στους υπόλοιπους συναδέλφους μετά την προαναφερθείσα κατάθεση και πότε θα αποδοθεί;", όντως, μετά την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών υπολείπεται ένα ποσό, το οποίο όμως δεν είναι προς διάθεση. Αντίθετα, και για το διάστημα που εκκρεμούν αγωγές, αποτελεί αναγκαίο και απαραίτητο απόθεμα έναντι των δικαστικών απαιτήσεων. Ήδη εκκρεμεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου από πρώην συνάδελφο που διεκδικεί παροχή από το ΑΤΑΠΕ.

Στη συνέχεια, αναφορικά με "την εξώδικη διευθέτηση της απαίτησής μας με την εκκρεμή αγωγή του ΑΤΑΠΕ κατά της Εταιρείας", δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα, απλά (όπως πολύ καλά γνωρίζει η Ανεξάρτητη Κίνηση, αφού οι εκπρόσωποί της παρευρισκόταν στη συνάντηση με τη Διοίκηση, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του ΑΤΑΠΕ) η Διοίκηση, ύστερα από επιστολή μας, ζήτησε κάποιο χρόνο να εξετάσει το θέμα. Δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί στο αίτημά μας.

Από την πλευρά του ΔΣ του ΑΤΑΠΕ δρομολογούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν καλύτερα τα συμφέροντα των μελών του.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ