28 Ιαν 2016

Τοποθέτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 27/1/2016

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Μετά την μη κάθοδο της ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ και της ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ και βλέποντας ότι η μόνη παράταξη εκείνη την στιγμή στον σύλλογο ήταν η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αυτό αποτέλεσε για εμάς τον κινητήριο μοχλό ώστε να δημιουργήσουμε την Ανεξάρτητη Κίνηση ώστε να υπάρχει και μια δεύτερη παράταξη με σκοπό την πολυφωνία .
Έτσι λοιπόν αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και τις κομματικές εξαρτήσεις, δημιουργήσαμε την ανεξάρτητη κίνηση .
Η διάθεση που είχαμε για την πολυφωνία, φάνηκε στο γεγονός ότι δεχθήκαμε την ετεροχρονισμένη κάθοδο της Παράταξης Σ υνεργασίας στις εκλογές του Συλλόγου ενώ είχαν κλείσει τα ψηφοδέλτια και οι συνδυασμοί.

Συνάδελφοι ,
Τα συσσωρευμένα προβλήματα είναι μεγάλα χωρίς να επιτρέπουν άλλες αναβολές για την επίλυση τους .
Τα σενάρια πώλησης της εταιριας μας ολοένα και πλησιάζουν να γίνουν πραγματικότητα και για το λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαίο να υπογράψουμε την ΣΣΕ και τον ΕΚΕ πακέτο. Αυτή είναι και η θέση της παράταξης μας .
Συγκεκριμένα

Για τον ΕΚΕ :
·         Στην τελευταία Γενική Συνέλευση 05/01/2016 σας ενημερώσαμε ότι εφόσον η εταιρία θα έδινε το επίδομα βαθμού στην ΣΣΕ αλλά και την εξέλιξη αυτού όταν θα άλλαζες επίπεδο θα υπογράφαμε άμεσα τον ΕΚΕ . Για καθαρά λόγους εξασφάλισης προσφύγαμε στην πενταμελή επιτροπή την οποία θα αποσύραμε μετά την υπογραφή της ΣΣΕ. Προσωπική μου άποψη , δεν έχουμε πιθανότητες να δικαιωθούμε σε αυτήν την προσφυγή αφού η επιτροπή απαρτίζεται από δικαστές το Άρειου Πάγου .

Για την ΣΣΕ:

·         Αφού διατηρούμε τους 14,5 μισθούς χωρίς καμία μισθολογική μείωση
·         Αφού δεν θα έχουμε για τα επόμενα 3 χρόνια καμία απόλυση για οικονομοτεχνικούς λόγους
·         Αφού ξαναχτίζουμε το επίπεδο ευδόκιμης παραμονης σ 'όσους συναδέλφους βρίσκονται στο επίπεδο 7 - 8 και δεν έχουν θέση ευθύνης
·         Αφού παίρνουμε, μεγαλύτερες εκπτώσεις, στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ,πυρός και ατομικών ζωής
·         Αφού πέτυχαμε καλύτερες ρυθμίσεις στα στεγαστικά μας δάνεια και επιπλέον ποσά στα δάνεια εξαιρετικών και ευκολίας
Τότε υπογράφουμε άμεσα την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

Όμως μας κάνει εντύπωση πως οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν να υπογράψουν την συλλογική σύμβαση εργασίας που καταργεί τους βασικούς μισθούς των υποδιευθυντών και διευθυντών και από την άλλη πλευρά για τον λόγο αυτό δεν θέλουν να αποσύρουν την προσφυγή από την πενταμελή επιτροπή .
Συνάδελφοι ,

31/1/2016 τελειώνει η μετενέργεια για την συλλογική σύμβαση εργασίας και ελλοχεύει ο κίνδυνος ότι 01/02/2016 να πάμε για ατομικές συμβάσεις !!! Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα !!!
Σημειώστε ότι ο δικηγόρος του συλλόγου στον ΟΜΕΔ μας είχε πει τα κάτωθι :
" καλλίτερα να έχουμε έναν ΕΚΕ κακό παρά καθόλου ΕΚΕ σε περίπτωση πώλησης της εταιριας "
και όταν μάλιστα του είπαμε ότι η εταιρία δέχεται να υπογράψει σύμβαση που θα περιγράφει ότι δεν θα κάνει απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους είπε
" δεν πιστεύω να το κάνει αυτό με τίποτα αφού τα μνημόνια έχουν ανοίξει τις μαζικές απολύσεις εάν όμως το κάνει υπογράψτε άμεσα !!!

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας τονίσουμε και τα παρακάτω

1.       Στόχος μας είναι ο εφοδιασμός των υποκαταστημάτων με όλο εκείνο το οπλοστάσιο που θα τους επιτρέπει την προσέλκυση νέων πελατων ,νέων συνεργατών, με την ταυτόχρονη επιστροφή αρμοδιοτήτων σε αυτά .Όμως είναι λυπηρό ο ίδιος ο σύλλογος για θέματα τόσο σοβαρά όπως ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΕ και η ΣΣΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙ , να μην τα υπολογιζει και να μην στηνει καλπες σε αυτά όπως είχε κανει άλλωστε και το 2012 . - πράγματι λυπηρό !!!
 
2.       Να στηρίξουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους που υπογράφουν αποζημιώσεις ότι σε περίπτωση ανθρώπινου λάθους θα είμαστε μαζί τους .
 
Σας ευχαριστώ