15 Νοε 2016

Ανοικτή επιστολή προς το Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ

Αθήνα 15/11/2016

Συνάδελφοι,

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντησή σας στα ερωτήματα που θέσαμε με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας και ομολογούμε ότι εκπλαγήκαμε από το περιεχόμενό της, καθώς δεν λάβαμε καμία κατ' ουσίαν απάντηση.

Μας εξέπληξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σας για την προστασία των ονομάτων των συναδέλφων / δικαιούχων, δεδομένου μάλιστα ότι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τα ονόματα αυτά είχαν δημοσιευθεί ξανά και μάλιστα με ευθύνη και πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, την 18/09/2012, όλοι μας είχαμε λάβει email με θέμα τον Οικονομικό Απολογισμό του ΑΤΑΠΕ, στο οποίο υπήρχε επισυναπτόμενη κατάσταση με τα ονόματα των συναδέλφων που είχαν κάνει αγωγή κατά του Ταμείου, συνοδευόμενη μάλιστα από τα αντίστοιχα ποσά κατ' άτομο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, εάν αυτό ήταν ορθό και ηθικό τότε, γιατί δεν είναι και σήμερα;

Τέλος, ως προς το υπολειπόμενο ποσό μετά την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όπως αναφέρετε δεν είναι προς διάθεση, πόσο είναι αυτό και για ποιο λόγο δεν μπορεί να διατεθεί;

Συνάδελφοι, ο διάλογος αυτός δεν γίνεται με σκοπό να θίξει ή να προσβάλει κανέναν. Σκοπός μας είναι αποκλειστικά και μόνο η εξασφάλιση πλήρους και τεκμηριωμένης ενημέρωσης από τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου, προς όλους τους δικαιούχους επιστροφής των εισφορών τους, μακριά από συναθροίσεις και πηγαδάκια των διαδρόμων.

Η κοινή, ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων από τους καθ' ύλην αρμόδιους είναι επιτακτική και διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων μας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την ενημέρωσή μας για τα παραπάνω.

Η Σ.Ε.