22 Φεβ 2018

Εκλογές Συλλόγου 2018 - Επιστολή υποψηφίου

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε επιστολή υποψηφίου με την παράταξή μας. 

Συναδελφικά,

Η Σ.Ε.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2018

Ανδρέας Κουρής - Κατάστημα Κέρκυρας

Στην δίνη και την παλινωδία της πώλησης της εταιρείας μας και ενόσω αυτοί που θέλησαν ανιστόρητα να την πουλήσουν, ζουν μια κόλαση, με την διαφαινόμενη ματαίωση της, σήμερα που η άνοδος της ασημαντότητας κυρίως στην πολιτική και τους θεσμούς γίνεται σύμπτωμα και κατακλύζεται η κοινωνία από αριβίστες και μικρόθυμους αναζητητές του αύριο, οφείλω να είμαι παρών.

Η εκφορά δημόσιου λόγου είναι θεμελιώδες στοιχείο δημοκρατίας και σεβασμού σε θεσμούς, εργαζομένους και πρόσωπα και εκφράζεται με άδολη φιλοδοξία,  κριτική διάθεση και αξιοπρέπεια. Έχοντας τα παραπάνω κατά νού.

Το 2008, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με αφορμή  την εξαγγελία της πώλησης της εταιρίας μας από τη διοίκηση Παλαιολόγου – Λευτεριώτη, σηκώθηκα και με ατράνταχτα επιχειρήματα αντιπαρατάχθηκα σε αυτήν (όταν η τότε διοίκηση του Συλλόγου μας είχε εγκαταλείψει), δημιουργώντας ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο κλίμα αντίστασης και αντίδρασης όλων των συναδέλφων.

Ακολούθως, λίγα χρόνια αργότερα, με συνέπεια στο λόγο και την πράξη, καταδείχθηκε η ανεπάρκεια των ισχυρισμών του τότε προέδρου του ΑΤΑΠΕ κου Καλογερά και αναδείχθηκε με σοβαρότητα ο υπαρκτός κίνδυνος κατάρρευσης του ταμείου, κάτι που σήμερα βιώνουμε.

Στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης και του ΕΚΕ από τη διοίκηση Θεόκλητου-Κατσουρίδη, πέρα από τις δυο ανοικτές, συναισθηματικά φορτισμένες, αλλά και γεμάτες επιχειρήματα επιστολές μου, ζητήθηκε και επιτεύχθηκε σε ανοικτή ακρόαση η συνομιλία του κου Κατσουρίδη με τους συναδέλφους της επαρχίας, (όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν να τους ακούσει και να τους δώσει λόγο), πετυχαίνοντας έστω και την τελευταία στιγμή, σημαντικές υποχωρήσεις της διοίκησης.

Αντιστάθηκα στην βούληση της διοίκησης Μαυρόγαλου ενώπιον των συναδέλφων, στην Πάτρα, για τα κλιμάκια και τις όποιες αντεργατικές αλλαγές,  στηρίζοντας τους πολλούς και όχι τους αρεστούς και μένοντας δίπλα στον Σύλλογο ως το τέλος, πετύχαμε τα καλύτερα.

Απαιτήθηκε και διεκδικήθηκε με στεντόρεια φωνή, στην Πάτρα από τον κο Ζαφείρη, παρουσία και του Συλλόγου, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα Καταστήματα, πετυχαίνοντας τη δέσμευση του κ. Γενικού, να το εισηγηθεί στην εκτελεστική επιτροπή. Κάποιες ήδη έχουν δοθεί.

Στις απεργίες για την πώληση της εταιρείας μας, δεν συμμετείχα με την φυσική μου παρουσία στις διαδηλώσεις, τις πορείες, τις διαμαρτυρίες, όμως δημιούργησα τη δική μου σθεναρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στην επικοινωνία με τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επικρίνοντας σφοδρά και χωρίς λιποψυχία, την κυβέρνηση την οποία δυο φορές είχα ψηφίσει.

Τάχθηκα αλληλέγγυος και παραμένω, τιμώντας και ζητώντας την μονιμοποίηση των  συναδέλφων Ιcap με διαδικασίες, καθαρές και διάφανες για όλους και όχι με υποσχέσεις και στο παραβάν.

Ένοιωσα και νιώθω υπερήφανος για την νέα γενιά συναδέλφων, τιμώ και σέβομαι κάθε συνάδελφο της έδρας, μαθαίνω και ολοκληρώνομαι από την συνεργασία μου με όλους.

Μάχομαι ως οφείλω στην πρώτη γραμμή για την αξιοποίηση των Καταστημάτων που αποτελούν ιστορικά, το σημείο αναφοράς της εταιρείας στην Περιφέρεια.

Συνάδελφοι,

Τα παραπάνω δεν είναι φιλόφρονες τοποθετήσεις, δεν ζητούν την ψήφο σας, δεν καταδεικνύουν μια αυθεντία των λύσεων, όμως το να ειπωθούν είναι χρέος μου και στοιχειώδης αυτοσεβασμός, γιατί η ιστορία γράφει.

Και σήμερα που τα εργασιακά και οι μισθοί βρίσκονται στο εκτελεστικό απόσπασμα, σήμερα που επιχειρείται ένας σχεδιασμός με ορατό τον κοινωνικό και εθνικό αφανισμό, δεν χρειάζονται δεσποτικές αποφάσεις, αλλά συλλογικές προσπάθειες, χωρίς τυφλές και πεισματικές συγκρούσεις, αλλά με σύνεση και επιχειρήματα και όλους του συναδέλφους στην αιχμή του δόρατος.

Γνωρίζοντας όλοι πως περνάμε σε μια άλλη εποχή, σας δηλώνω πως χωρίς ταλαντεύσεις, θα επιχειρώ πάντα, μαζί με την Παράταξη μας, να είμαι ένας από τους θεματοφύλακες της εργασίας μας και των συμφερόντων μας.

Ανδρέας Κουρής

Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητη Κίνησης»

Υστερόγραφο…

Εννοείται πως πέραν των παραπάνω, όποιος συνάδελφος θέλει να έρθει Κέρκυρα, θα τον περιμένει μια ζεστή και συναδελφική φιλοξενία.