16 Απρ 2018

Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα

ΑΘΗΝΑ 16/4/2018

Συνάδελφοι,

Στην πρόσφατη ανακοίνωση μας (11/4/2018) η οποία αφορούσε το εγχείρημα της εκποίησης της εταιρίας μας,  αναφερθήκαμε μεταξύ των άλλων, σε εγγυητικές επιστολές και προβλεπόμενες διαδικασίες, σε προβληματικούς φακέλους μετά  των αγωνιστικών λαγών επιπέδου F1….. και στις αποτυχημένες επενδυτικές συμβουλές των δύο γνωστών οίκων.

 Σας παραθέτουμε  για τα πιο πάνω, αντίστοιχα-ανάλογα  σχόλια, του δημοσιεύματος  του BANKING NEWS την 16/1/2018 με τίτλο ”  Όλη η αλήθεια για την Εθνική Ασφαλιστική-Το αίτημα  Εxin  προς ΤτΕ  για προθεσμία... “  όπου εκτός των άλλων, αναφέρει,

α)<<  Σε άνευ προηγουμένου τραγέλαφο κινδυνεύει να εξελιχθεί η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική τράπεζα παρά το γεγονός ότι στην τράπεζα συνεχίζουν να αισιοδοξούν ότι η συμφωνία πώλησης θα ολοκληρωθεί. Και αυτό διότι ενώ υπεβλήθησαν δεσμευτικές προσφορές από 4 εταιρίες , ανακηρύχθηκε προτιμητέος  επενδυτής η Exin Grup Financial Services Holding  B.V.  με συγκεκριμένη ομάδα χρηματοδότησης, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ  ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ>>.

Β)<<Η υπόθεση της  Εθνικής ασφαλιστικής τείνει να γίνει σήριαλ που θυμίζει την υπόθεση του ενδιαφέροντος εξαγοράς της NBG Asset Management  από την Calamos  investments  που εκτυλίχθηκε το 2013 και το 2014 για να ναυαγήσει τελικά. ΜΑΛΙΣΤΑ Η CALAMOS ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΙ <<ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ>>  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ>>.

γ) <<Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι η αξιοπιστία της Exin  ΕΙΧΕ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ, ΤΙΣ GOLDMAN SACHS KAI MORGAN STANLEY, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ  ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ EXIN ΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ>>.

Ενώ  όμως όλα τα πιο πάνω ήταν και είναι γνωστά σε όλους, κανένας αρμόδιος δεν κατάλαβε τίποτα , δεν άκουσε, δεν είδε, δεν ήξερε δεν ρώτησε ,δεν προσπάθησε να  αναθεωρήσει…                     Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ;  ΤΟ ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ,ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ;

Ούτε ολόκληρο το ΔΣ της ΕΤΕ άκουσε, ούτε οι ακριβοπληρωμένοι συμβουλευτικοί οίκοι, ούτε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, απραξία και βαθύ σκότος σε όλους;

 << ΕΝ ΟΙΔΑ ,ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ>>.

Το  αυτί κανενός δεν ίδρωσε για τα όσα συνέβαιναν η συμβαίνουν; ίδρωσε όμως η φανέλα τους, απ’ το πολύ σπρώξιμο να φύγει η Εθνική…. .και μάλιστα μέσα από ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ και ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, που συνολικά δημιουργούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

Παράλληλα η τράπεζα πλήρωνε αδρά, το όλο το πακέτο του κόστους του διαγωνισμού και ταυτόχρονα η θυγατρική της ,εδώ και αρκετό διάστημα, διασύρεται και απαξιώνεται οικονομικά.

GRANDE THEATRALE του παραλόγου, στην  παράσταση  Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 Τα αναπάντητα όμως ερωτήματα  πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ο γόρδιος δεσμός πρέπει να λυθεί άμεσα και να εφαρμοσθούν με αυστηρότητα οι νόμοι.

Η παράταξή μας έχει ήδη τοποθετηθεί ξεκάθαρα , θεωρώντας μονόδρομο πλέον,

ΤΗΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

Η Σ.Ε.

Υ/Γ

  • ΛΑΓΟΣ-ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, Ο λαγός είναι γένος φυτοφάγων θηλαστικών, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των λαγιδών . Έχει όμως και << τρισυπόστατη ιδιότητα>> διότι υπάρχουν δύο επιπλέον  πασίγνωστες   αναφορές, στην φράση λαγός, που χρησιμοποιεί  μεταφορικά ο λαός μας . Όταν αποφασίσουμε και επεκταθούμε περαιτέρω, πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…… Πάντως αν κάποιοι << ξύπνιοι>> θεωρούν τον λαό η τους εργαζόμενους << φυτο-φάγους>> τους συμβουλεύουμε να μην υποτιμούν την νοημοσύνη τους ……
  • Το  νόμιμο είναι  και ηθικό ;;;;  ………..

Συνεχιζεται………….