15 Μάι 2018

Στον δρόμο για την Πομπηία

Συνάδελφοι,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο της ΕΤΕ και την απομάκρυνση  Φραγκιαδάκη, έρχεται να επιβεβαιωθεί η παράταξή μας, όχι μόνον για την σοβαρή και υπεύθυνη στάση που κράτησε ενάντια στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και να διαψεύσει  ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια ‘’εντός και εκτός τειχών’’ που προσπάθησαν  να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων.

Είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ,εδώ και αρκετό διάστημα όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι το όλο εγχείρημα  πώλησης της εταιρείας μας ‘’μπάζει νερά’’ από πολλές μεριές.

Διερωτώμεθα όμως, ο τέως διοικητής της ΕΤΕ αλλά και οι προκάτοχοί του, λειτουργούσαν ως μονάρχες; Χωρίς τις εγκρίσεις των Δ.Σ , των συναρμόδιων επιτροπών η άλλων αρμοδίων υπηρεσιών της τράπεζας; Εν αγνοία του ΤΧΣ;  Έξω και πέρα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, παρεμβάσεις και ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδος; Και τώρα  θυσιάζεται ο ‘’αμαρτωλός Διοικητής’’ στον βωμό του εξαγνισμού των υπολοίπων, για να μπορούν πλέον ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνεχίσουν τον αγώνα  αφελληνισμού του ομίλου; Η υποτίμηση της νοημοσύνης φέρνει συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα………

Με αφορμή λοιπόν, τα πιο πάνω οφείλουμε να αναφερθούμε σε μια σειρά πρακτικών που παρατηρούμε να ακολουθούν προδιαγεγραμμένη πορεία τα τελευταία χρόνια στον όμιλο έξω και πέρα, από ποια πρόσωπα τον διοικούν ή ποιοί φορείς τον επιβλέπουν ή ποιοι κυβερνούν τον τόπο. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;

Σήμερα  λοιπόν ξεκινάει ένας νέος  κύκλος, με αναφορά σε μια σειρά υποθέσεων που ελπίζουμε να αναδείξουν στο μέλλον ποιοί τελικά πλήττουν το κύρος, την φήμη , τα συμφέροντα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη  αλλά και του ομίλου συνολικά.   

(ΜΕΡΟΣ Α) ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΓΑΙΑ,

 μείζονος σημασίας ζήτημα για τον όμιλο που δείχνει τις πρακτικές  πού ακολουθήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και την απραξία μηχανισμών και αρμόδιων φορέων που όφειλαν άμεσα να παρεμβαίνουν, στην όποια μη νόμιμη ενέργεια.  Ταυτόχρονα φωτογραφίζει όπως θα δούμε πιο κάτω σημαντικά κοινά σημεία με το εγχείρημα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής…

Σύμφωνα λοιπόν με σειρά δημοσιευμάτων αλλά και την εν συνεχεία παρέμβαση της δικαιοσύνης, η εξέλιξη της ιστορίας έχει ως εξής, με την συντομότερη δυνατή περιγραφή.

Η εταιρία ΠΑΝΓΑΙΑ ιδρύθηκε το 2010 ως θυγατρική της ΕΤΕ έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της 241 ακίνητα φιλέτα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν καταστήματα της τράπεζας σε όλη την επικράτεια. Σκοπός της εταιρίας ήταν η καλύτερη δυνατή διαχείριση και αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕ, όρος ο οποίος φέρεται να μην τηρήθηκε το 2013 από την διοίκηση της τράπεζας ,αφού πούλησε το 66% των μετοχών της στο ξένο fund  ‘’ invel real  estate’’, με έδρα την Ολλανδία.

Στην συνέχεια βγαίνουν δημοσιεύματα αναφερόμενα σε σκάνδαλα και αμαρτωλούς φακέλους, περιγράφοντας το εγχείρημα της πώλησης , ως ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που προήλθαν από τις ανακεφαλαιοποιημένες  τράπεζες με χρήματα κυρίως  των Ελλήνων πολιτών.

Χαρακτηρίζουν δε, τις διαδικασίες της συναλλαγής αδιαφανείς, εξαιρετικά δυσανάλογο το τίμημα της πώλησης με το πραγματικό και εγείρουν απορίες εάν πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στο ποιόν και στην επιχειρηματική διαδρομή του αγοραστή ,από πλευράς τράπεζας. (Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;)

Στην πορεία μάλιστα του  όλου εγχειρήματος  μεταβίβασης της ΠΑΝΓΑΙΑ στο ξένο fund  αφού συνέβησαν’’ και άλλα σοβαρά παρατράγουδα’’  σε αυτή την φάση δεν θα επεκταθούμε, βγαίνει στην συνέχεια η εκπρόσωπος του ΤΧΣ να υπεραμυνθεί της συμφωνίας πώλησης με την υπ’ αρ 491/6-12-2014 ανακοίνωσή της .

Αυτό είχε ως συνέπεια, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, ο Κος Στουρνάρας να προωθεί απλά τα απαντητικά έγγραφα των ΤΧΣ, ΤΤΕ και ΕΤΕ ως απάντηση, στις σχετικές ερωτήσεις των δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης  Τσακαλώτου και Σταθάκη ( Παλιές καλές Εποχές), κορυφαίων όμως υπουργών της παρούσας κυβέρνησης .

Αποτέλεσμα ,στις 21/4/2017 έρχονται νέα δημοσιεύματα όπου μέσα από ηχηρούς τίτλους αναφέρουν, ‘’ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 22 ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑ’’.

Αναλυτικότερα αναφέρουν, ότι η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου, επί των ημερών της Ελένης Ράικου, μετά την υποβολή του σχετικού πορίσματος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης ‘’ όπου κατηγορούνται-κατά περίσταση για απιστία και ηθική αυτουργία σ’ αυτήν, σε βαθμό κακουργήματος, με βάση μάλιστα και τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σχετικά με τις σκανδαλώδεις διαδικασίες πώλησης το 2013 σε ξένο fund της θυγατρικής εταιρίας της Εθνικής τράπεζας ‘’ΠΑΝΓΑΙΑ’’, η οποία είχε στο χαρτοφυλάκιο της 241 ακίνητα – φιλέτα.’’

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ανάμεσα στα πρόσωπα, που θα βρεθούν πλέον υπόλογοι ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς (δεν θα μπούμε σε ονοματολογία στην παρούσα ανακοίνωσή μας, παρ’ ότι έχουν δημοσιευθεί) είναι ο τέως πρόεδρος του ΤΧΣ, συνδεδεμένος με την Νέα Δημοκρατία και συνεργαζόμενος στην σύνταξη του προγράμματός της, υψηλόβαθμα Διοικητικά στελέχη της τράπεζας, ένας υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών που στην συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος της ΕΤΕ, ο Έλληνας συνιδρυτής του ξένου fund, ο τέως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας κλπ.

Κατά συνέπεια όσοι εμπνεύστηκαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν, την αποψίλωση της περιουσίας της τράπεζας, ‘’γέννησαν’’ ταυτόχρονα και το ηφαίστειο, που όταν εκραγεί θα οδηγήσει τον όμιλο σε μία ΝΕΑ ΠΟΜΠΗΙΑ. ΑΡΑΓΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

Καλούμε την κυβέρνηση , την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας , το Δ.Σ της Εθνικής τράπεζας να κατανοήσουν έστω την ύστατη στιγμή, αυτό που αντιλαμβάνεται ακόμα και ο μέτριος κοινός  νους , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΥΧΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΟΧΙ ΧΘΕΣ ,ΠΡΟΧΘΕΣ…………. ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

 Συνάδελφοι,

  • Θα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ομίλου που ανήκουμε αλλά και της εταιρίας μας που αποτελεί πλέον ,ένα από τα τελευταία οχυρά του.
  • Θα συνεχίζουμε να επιζητούμε την νομιμότητα την διαφάνεια και την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, κόντρα σε όποιους θέλουν να την καταπατούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα.
  • Θα συνεχίσουμε να φυλάμε Θερμοπύλες για να αποτρέψουμε τον διασυρμό και τον αφελληνισμό της ΠΡΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Παραμένουμε στον δρόμο που οδηγεί την εταιρία μας να παραμείνει ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΧΕΤΑΙ…

Η

Σ.Ε

Υ/Γ.

Σχετικά με το δημοσίευμα των 19 ερωτημάτων, η παράταξή μας δεν θα βιαστεί να τοποθετηθεί, θέλει όμως να στείλει τρία μηνύματα προς τους εμπλεκομένους.

  1. Ο καθένας έχει χρέος από το πόστο του, να διαφυλάξει το κύρος και την φήμη της εταιρίας μας.
  2. Δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση και από κανέναν να διασπείρει ειδήσεις που να προκαλούν αποπροσανατολισμό στους εργαζόμενους γενικότερα και ειδικότερα στον αγώνα που δίνουμε κατά της πώλησης της εταιρίας μας.

Προσχεδιασμένα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ  οργανογράμματα που θα διχάσουν τους εργαζόμενους και θα στοχεύουν στην δημιουργία και άλλου είδους παρενεργειών….. ελπίζουμε να καταλαβαινόμαστε, να μη διανοηθείτε να το επιχειρήσετε.