28 Φεβ 2020

Άγριοι Μελισσοφάγοι

Συνάδελφοι ,

               «Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση λειτουργεί   με διαφάνεια, αξιοκρατία και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των ανθρώπων και των μετόχων της Εθνικής τράπεζας.»

Με αυτήν την πρόταση καταλήγει το δελτίο τύπου της¨ αναπάντητης απάντησης¨ της Διοίκησης της   ΕΤΕ, το οποίο προήλθε μετά από πίεση δημοσιευμάτων μερίδας του τύπου, που είχαν αναφορά στην ανακοίνωση της παράταξης μας, με τίτλο «ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ».

Να  υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω ανακοίνωσή μας, συμπεριελάμβανε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα 50.000.000 ευρώ που δόθηκαν από την τράπεζα, σε εταιρείες συμβούλων.

Καταρχήν  η παράταξη μας, θέλει να συγχαρεί την διοίκηση της ΕΤΕ , για την διαφάνεια και την αξιοκρατία που εφαρμόζει αλλά και τα συμφέροντα που υπηρετεί ……..οπως η ίδια αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Επειδή όμως  εμείς έχουμε την υποχρέωση να υπηρετούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της εταιρίας μας, λόγω της συνδικαλιστικής μας ιδιότητας, οφείλουμε να θέσουμε τους πιο κάτω προβληματισμούς μας - ερωτήματα σχετικά με την διαφάνεια και αξιοκρατία που εν γένει εφαρμόζει η τράπεζα.

  • Η επιτροπή ανταγωνισμού,(Γρ.Βρυξελλών και Αθήνας) βάσει του νόμου 3959/2011 όπου ενδεικτικά θα αναφερθούμε στο ΚΕΦ.2 άρθρο 14(αρμοδιότητες της επιτροπής ανταγωνισμού) παρ.ιδ,αα που μεταξύ των άλλων λαμβάνει υπόψη ιδίως το δημόσιο συμφέρον, τις πιθανές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, κλπ η στο ίδιο άρθρο παρ.2,γ που αναφέρεται στην δημιουργία αποτελεσματικού ανταγωνισμού, η στην παρ. ιστ .που αναφέρεται στην διενέργεια αυτεπάγγελτων ερευνών από πλευράς της κλπ. προσυπογράφει τα περί διαφάνειας και αξιοκρατίας που ισχυρίζεται ως ανωτέρω η διοίκηση της ΕΤΕ , ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Με άλλα λόγια ορθώς δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε συμβουλευτικές εταιρίες εντός  και εκτός χώρας; Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;

 Αλλά και σε μια σειρά καταγγελιών σχετικά με τις πρακτικές της διοίκησης της τράπεζας για διάφορα ζητήματα ,τα οποία έχουν αναφερθεί είτε στον τύπο ,είτε σε συνδικαλιστικές ανακοινώσεις , είτε σε ερωτήσεις στην βουλή των Ελλήνων; Έχει λάβει γνώση ,έχει πάρει κάποια θέση η επιτροπή ανταγωνισμού;  Η το μόνο που ενδιαφέρει είναι η συμβολή στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής;

  • Υπήρξε διαφάνεια και αξιοκρατία στο προηγούμενο εγχείρημα πώλησης της εταιρείας μας η εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο; Έχουν αναζητηθεί ευθύνες έως και σήμερα, από την διοίκηση της τράπεζας και όχι μόνον; Η δεν υπάρχουν ευθύνες;
  • Υπήρξε διαφάνεια και αξιοκρατία στο ξεπούλημα των θυγατρικών του ομίλου αλλά και εν γένει στην διαχείριση της περιουσίας του ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; .Μπορεί η διοίκηση της ΕΤΕ να συναλλάσετε π.χ. με ιδρύματα όπως στην Αλβανία, που κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί σε ερώτηση του στην βουλή και ο πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατκού κόμματος Νικόλαος Νικολόπουλος; Οι εν λόγω ενέργειες της τράπεζας, είναι εναρμονισμένες με τους ισχύοντες κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος και όχι μόνον; (Έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας).
  • Κυριε Διοικητά της ΕΤΕ Παύλο Μυλωνά κατά την χρονική περίοδο που υπήρξατε επικεφαλής της πολύ ευαίσθητης διεύθυνσης διαχείρισης των προβληματικών δανείων, υπήρξε αξιοκρατία και ίση μεταχείριση προς κάθε κατεύθυνση, ανάλογη με το σύνολο των απλών Ελλήνων πολιτών -δανειοληπτών ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ;
  • Οι εταιρείες αξιολόγησης Morgan Stanley και Goldman Sachs που συμμετείχαν στο προηγούμενο εγχείρημα ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν μερίδιο ευθύνης στο θέατρο του παραλόγου που όλοι παρακολουθήσαμε ;ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Ακόμα δε, είναι άγνωστο πόσα εκατομμύρια ευρώ ακούμπησε η τράπεζα στις εν λόγω εταιρείες. Διερωτώμεθα λοιπόν , με γνώμονα την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων του ομίλου, όπως η διοίκηση της ΕΤΕ ισχυρίζεται, με ποια κριτήρια επιλέγει πάλι τις ίδιες εταιρείες και ποιο θα είναι το νέο τίμημα που θα καταβάλει προς αυτές; Κύριοι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού……

Αγαπητοί κύριοι των Βρυξελλών , των θεσμών, της κυβέρνησης, των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, των διαφόρων διοικητών, που δορυφορικά κινήστε στον τραπεζοασφαλιστικό χώρο και όχι μόνον, έχετε υποχρέωση και τεράστια ευθύνη να εφαρμόζεται κατά γράμμα την διαφάνεια , την αξιοκρατία ,  την νομιμότητα προς κάθε κατεύθυνση χωρίς ανοχή η εξαιρέσεις. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα που το διακρίνει μια τεράστια αυτοσυγκράτηση και υπομονή, στα όσα σκοπεύουμε να πράξουμε προκειμένου να αποτρέψουμε τους άγριους μελισσοφάγους να καταβροχθίσουν την κυψέλη που ακούει στο όνομα ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Το πιο κωμικοτραγικό όμως είναι ότι την πλέον κερδοφόρα εταιρεία φιλέτο της ασφαλιστικής μας αγοράς ,θέλουν να την υφαρπάξουν σε τιμές Black Friday και από την άλλη να προσπαθούν να μας πείσουν οι αθεόφοβοι ότι την μοσχοπουλάνε κιόλας.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να παραμείνει η εταιρεία μας ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ζητάμε από την δικαιοσύνη να πράξη το καθήκον της και να επισπεύσει την δικαστική  έρευνα ,της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε από τον σύλλογό μας περίπου πριν δυο  χρόνια.

Ζητάμε τέλος να ενημερωθούμε που βρίσκεται η υπόθεση, σχετικά με την κοινοποίηση της ερώτησης στην βουλή του Ν. Νικολόπουλου, στην εισαγγελέα διαφθοράς.

Η
 
Σ.Ε

ΥΓ.

Συνήθως  τα εντός και εκτός χώρας χρυσοπληρωμένα στελέχη , γνωστά ως Golden boys, παρέα με το απανταχού πολιτικό κατεστημένο, αγαπούν πολύ τα τετράποδα και ιδιαίτερα τις καρέκλες τους. Η ιστορία όμως διδάσκει ότι ενίοτε οι καρέκλες είναι ευάλωτες στον ξαφνικό θάνατο……

Συνεχίζεται ………