11 Μάι 2021

Καταστήματα: Ευλογία ή Βάσανος

Όταν επιχειρήθηκε, στον βωμό δήθεν των εκσυγχρονιστικων αλλαγών και των περικοπών της εταιρίας το κλείσιμο των καταστημάτων, είχαμε δηλώσει, πως η αλλοπρόσαλλη αυτή απόφαση θα περιόριζε το εύρος εργασιών, τουλάχιστον σε αυτούς τους νομούς και θα ενδυνάμωνε τον ανταγωνισμό.

Δυστυχώς όχι μόνο δικαιωθήκαμε, αλλά  και σε κάποιους απ’ αυτούς τους νομούς καταποντιστήκαμε.

Τα καταστήματα διαχρονικά αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της Εταιρίας, αποτέλεσαν στυλοβάτες στην παραγωγική ανάπτυξη και μέσα από αυτή την αναπτυξιακή πορεία, καταφέραμε να εδραιωθούμε ως η Πρώτη Ασφαλιστική.

Τα καταστήματα, μας έδιναν τον παλμό της περιφέρειας από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναζωογονούσαν και τόνωναν την καθημερινότητα μας, καθώς στην καρδιά του πυρήνα τους βρισκόταν ο άνθρωπος, ο συνάδελφος,  ο πελάτης μας,  ο Έλληνας καταναλωτής.

Αυτή η δημιουργική διαδικασία μεγάλωσε την φήμη την κουλτούρα και το όνομα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Επί σειρά ετών τα καταστήματα έχουν συρρικνωθεί από αρμοδιότητες.

Η παρατεταμένη αδράνεια στην λήψη αποφάσεων από πλευράς της Διοίκησης συνεχίζει να αδυνατίζει τον ρόλο και το έργο που μπορούν να επιτελέσουν και θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση τους.

Ας μην γίνουμε ξανά αυτόχειρες, διότι η μη ύπαρξη των καταστημάτων είναι βαρύς ακρωτηριασμός, που θα πληγώσει και θα αποκόψει την εταιρία από την μήτρα του ιστορικού παρελθόντος της, θα συρρικνώσει έντονα το μέλλον της, εξισώνοντας την με την κοινότυπη και  αντί αναπτυξιακή αντίληψη, (όλα στην πρωτεύουσα) με κίνδυνο να απωλέσει χαρτοφυλάκιο και παραγωγή προς όφελος του ανταγωνισμού.

Γι’ αυτό τα καταστήματα πρέπει να μείνουν ανοικτά και να θωρακιστούν με αρμοδιότητες σε όλα τα αντικείμενα, έτσι ώστε να κερδηθούν και πάλι τα παραγωγικά μας Δίκτυα και κυρίως το Πρακτορειακό Δίκτυο, μια κίνηση με άκρως αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που θα προσδώσει την αίγλη του παρελθόντος με την δεσπόζουσα ασφαλιστική και οικονομική θέση που είχε η εταιρία μας, σε όλη την επικράτεια.

Βέβαια   ακόμα  εκκρεμεί η  απόφαση της  Διοίκησης  για  τις  περίφημες  αρμοδιότητες  των  καταστημάτων.

Τα  περίφημα  χαρούμενα  ανθρωπάκια  που είχαν  τοποθετηθεί  στις παρουσιάσεις της επιτροπής που συστάθηκε   έχουν πια  αντικατασταθεί  από τα θλιμμένα πρόσωπα  των  συναδέλφων  των  καταστημάτων,  που  δεν μπορούν να  πιστέψουν  την  συμπεριφορά της  Διοίκησης  στο πρόσωπο τους.

Η απαξίωση των καταστημάτων  καλά κρατεί,  δυστυχώς, έμειναν  για να θυμόμαστε  σαν ανάμνηση, τα  ψεύτικα  τα λόγια τα μεγάλα.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση ήταν και θα είναι παρούσα στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των καταστημάτων, ώστε να έχουν τον ρόλο που τους αρμόζει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της ίδιας αλλά και των εργαζομένων της.

Για εμάς τα καταστήματα είναι ευλογία, για την διοίκηση προφανώς βάσανος. Ο αγώνας και η ενότητα μας είναι η απάντηση στο δίλημμα αυτό διότι στο δικό μας επίκεντρο παραμένει ο συνάδελφος, ως εργαζόμενος και ως  Άνθρωπος.

Η

Σ.Ε