12 Μάι 2021

Επιστολή Ανδρέα Κουρή

ΑΘΗΝΑ  22/5/21

Δράμα, τραγωδία και απώλεια της ιστορίας μας;   

                                          

Πόσο θα επιδράσουν στην ζωή μας, γεγονότα που δεν τα καθορίζουμε και δρομολογούνται από διορισμένους παράγοντες, που ο ανθρωπισμός, η εν συναίσθηση, η ευθύνη ,ο σεβασμός, το όραμα και η προοπτική, λείπουν παντελώς;

 Μπορούμε λοιπόν να απουσιάζουμε από τις εξελίξεις;    

                     

Η απάντηση αυτονόητα είναι όχι.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

             Γι’ αυτό νιώθω επιβεβλημένη την παρουσία μου  στα δρώμενα, με το ελάχιστο την συμμετοχή μου στις εκλογές του Συλλόγου μας.

Ως έπραξα πολλές φορές και στο παρελθόν με σεβασμό, επικοινωνώ ξανά μαζί σας, θυμίζοντας πως οι αγώνες που δόθηκαν μας κατέδειξαν ισχυρούς και μάλιστα θεματοφύλακες των συμφερόντων της εταιρείας μας.

 Γνωρίζουμε να φυλάμε Θερμοπύλες και να σφυρηλατούμε την ενότητα , καθιστώντας τον Σύλλογο μας, ένα ισχυρότατο συλλογικό εργατικό συνδικάτο, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει, πως δεν είμαστε κατά μονάς "Άτλαντες" που ο κόσμος μπορεί να στηρίζεται στους ώμους μας.  

Γιατί έχουμε μάθει να απορρίπτουμε το ΕΓΩ μας, παρά να σπάσουμε μια σχέση ακολουθώντας προσωπικές πολιτικές. 

  Γιατί ο σεβασμός σε αυτούς που μας επιλέγουν, μας προτιμούν, μας ε ξελέγουν, είναι κυρίαρχος, γνωρίζοντας πως η ΙΘΑΚΗ μας έδωσε το ωραίο ταξίδι και χωρίς αυτήν, δεν θα βγαίναμε στον αγώνα.                    

 Ως εκ τούτου, με αταλάντευτες αρχές ηθικής και συλλογικής προσφοράς, εκθέτω ενώπιον της κρίσης σας τις θέσεις, την αγωνιστική παρουσία, την διαχρονική στάση  μου και κυρίως το όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι της συναδελφικότητας και συνεργασίας με όλους, όλα αυτά τα χρόνια.        

               

Θα είμαι υποψήφιος λοιπόν... (Σιγά το νέο,, εδώ καράβια πνίγονται βαρκούλες αρμενίζουν).

 θέλω όμως να πιστεύω, πως βαθιά μέσα σας, θα θέλατε να ακουστεί πάλι, εκείνη η φωνή κ ο λόγος στο βήμα του συνεδριακού κέντρου το 2009,που γιγάντωσε τον αγώνα όλων μας και δημιούργησε την πρωτοφανή αντίδραση όλων των συναδέλφων, απέναντι στην προσπάθεια της και τότε ανίερης πώλησης της εταιρείας μας, καθώς και το 2015 που με τεκμηριωμένα επιχειρήματα είχε προβλεφθεί που θα κατέληγε το ΑΤΑΠΕ.

   Θα είμαι Ναι υποψήφιος, ακόμη μία φορά, σε μία πολυσυλλεκτική, με πολιτικό πλουραλισμό, που απ’ ενοχοποιεί πλήρως τις κομματικές ταυτότητες παράταξη, την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ , με άξιους, έμπειρους, καταξιωμένους συναδέλφους, που απέναντι στην νέα πραγματικότητα, προτάσσει και καταδεικνύει ολοφάνερα, πως η μάχη που θα δοθεί, θα είναι για τα συμφέροντα όλων και κυρίως της εταιρείας μας.          

 Χρόνια πολλά σ ‘όλους, καλό αγώνα, υγεία και δύναμη να έχουμε και όπως έχει αποδειχθεί, ο χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δίνεται......           

 

Κουρής Ανδρέας                                       

Κατάστημα  Κέρκυρας