20 Οκτ 2021

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνάδελφοι,

Όλες οι «ευτυχισμένες» επιχειρήσεις, αφού εξασφαλίσουν αύξηση τζίρου, κέρδη, ευρωστία, αμέσως μετά, δίνουν βαρύνουσα σημασία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Παράπονο δεν έχουμε, κάθε άλλο, οι δράσεις της Εταιρίας είναι αρκετές και ουσιώδεις. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα δελτία τύπου που μας κρατούν ενήμερους όλους.

Τι γίνεται όμως με την ευτυχία των εργαζομένων?

Πληθώρα επιχειρήσεων διαφημίζουν τη βράβευσή τους αναφορικά με το εργασιακό τους περιβάλλον.

Ξέρετε οι εργασιακές συνθήκες δεν σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη Σύμβαση Εργασίας, με τον ΕΚΕ ή με τις Παροχές.

Είναι η αίσθηση που αποκομίζουν οι εργαζόμενοι κυρίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού.

Από πού να αρχίσουμε ειλικρινά!!!

Συνοπτικά και ενδεικτικά, έτσι για να είμαστε και στο πνεύμα της εποχής παραθέτουμε τις αστοχίες του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προσωπικού με τα κάτωθι bullets.

  • Πόσες αποφάσεις έχει ανακαλέσει ή/και ανασκευάσει τα τελευταία χρόνια μετά από σχετική όχληση του Συλλόγου ή της Διοίκησης;
  • Πόσα email έχει στείλει για τη χρήση μάσκας και τήρηση των κανόνων υγιεινής με τον ίδιο να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και με συνεχόμενη χρήση του δείκτη του δεξιού χεριού σε μία από τις δύο ρινικές εισόδους;
  • Πότε θα καταλάβει ότι δεν αποφασίζει για τη Σύμβαση, ούτε για τον ΕΚΕ, ούτε για το επίδομα των βρεφονηπιακών σταθμών αλλά απλά διαμεσολαβεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση;
  • Πότε θα καταλάβει ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι επιχείρηση που λειτουργεί για πάνω από 130 χρόνια και δε δικαιούται να σπιλώνει την εικόνα της πουθενά; Δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία από τις επιχειρήσεις που θήτευσε και συμπεριέλαβε στο βιογραφικό του.
  • Πότε θα καταλάβει ότι εργαζόμενος που έχει κλείσει τα 67 του χρόνια και με πάνω από 40 χρόνια υπηρεσίας πρέπει να ειδοποιηθεί για αποχώρηση; Άλλωστε, η ετήσια μισθοδοσία του θα άφηνε χώρο για την καταβολή, εις ολόκληρο, του επιδόματος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τον νοιάζει ο ένας όχι οι πολλοί.

Ο Διευθυντής Προσωπικού της Μεγαλύτερης και Μακροβιότερης Ασφαλιστικής Εταιρίας στην Ελλάδα πρέπει να λειτουργεί, να εργάζεται και να συμπεριφέρεται όπως της αρμόζει αλλιώς δεν έχει καμία θέση και δεν χωρά στην οικογένεια της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δεν υπάρχει η δικαιολογία πλέον ότι «ήρθα από έξω και δεν γνώριζα».

Δεν χωρούν εκβιασμοί «να τελειώσει η πώληση και θα δείτε».

Δεν χωρά ανάμεσα μας, στην οικογένειά μας, στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ο κ. Λιάκος.

Η

Σ.Ε.