02 Νοε 2021

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

ΑΘΗΝΑ 02/11/2021

 

Συνάδελφοι,

                     Η παράταξή μας, από ιδρύσεώς της, έχει επιλέξει οι ανακοινώσεις της να είναι επί συγκεκριμένων θεμάτων χωρίς ανακρίβειες, βασιζόμενες σε αληθινά γεγονότα, με στοχευμένη γραφή και αναφορές στους αρμόδιους προϊστάμενους, σύμφωνα με το πεδίο ευθύνης τους.

Δε κρυφτήκαμε ποτέ για αυτό και στην προηγούμενη ανακοίνωση που αφορούσε τον Προϊστάμενο Ανθρώπινου Δυναμικού υπήρξε σαφέστατη αναφορά, με γεγονότα, πράξεις και παραλείψεις. Ελπίζουμε να την έλαβε υπόψη του.

Όπως ελπίζουμε να λάβει υπόψη της, τη σημερινή ανακοίνωση και η Αν. Γεν Διευθύντρια κα. Σκανδαλιάρη.

Το έργο της είναι ελλιπές και πιστεύουμε ότι σε οποιαδήποτε άλλη Εταιρία, θα είχε ήδη δει την πόρτα της εξόδου.

Είπαμε ελλιπές αλλά γιατί το ισχυριζόμαστε;

Περιληπτικά και περιγραφικά αναφέρουμε τα κάτωθι:

  1. Μηχανογραφικές εφαρμογές: Κάθε μέρα και χειρότερα
  1. ANELIXIS: Στάσιμο και προβληματικό
  1. CRM: Στάσιμο
  1. Προσλήψεις Διευθυντών πληροφορικής: για αντικατάσταση του προηγούμενου και εν συνεχεία νέα πρόσληψη Διευθυντή Πληροφορικής για αντικατάσταση του προηγούμενου που αντικατέστησε τον προηγούμενο.

Πως είπατε;;; Είμαστε κοντά στη δημιουργία ομάδας μπάσκετ Διευθυντών Μηχανογράφησης Εθνικής Ασφαλιστικής ;; άλλες δύο μεταγραφές χρειαζόμαστε…

  1. Διαχείριση υπαλλήλων και προσλήψεων μέσω icap: Με πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων.

 

Ακόμα και αιτήματα μητέρων με παιδιά έως 12 ετών, που αφορούν στο νέο Νόμο 4808/21 περί τηλεργασίας, κοσκινίζονται επί μακρόν έστω και για μια απάντηση με το πρόσχημα ότι δεν είναι υπάλληλοι της Εθνικής.

  1. Τα γραφεία ζωής είναι κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο και αλληλένδετο με την εταιρία μας. Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα συνεχόμενα και επαναλαμβανόμενα εδώ και χρόνια προβλήματα, που ακόμα και ένα νοικοκυριό να αντιμετώπιζε, θα τα έλυνε σε ένα απόγευμα. Ποιο σπίτι, ποια επιχείρηση, μικρή, μεσαία, μεγάλη δεν μπορεί να εξασφαλίσει π.χ. internet για τα κατά τόπους γραφεία της;

 

Συνεχίζοντας, προτείνουμε στο νέο μέτοχο να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τα παραπάνω και να τα αξιοποιήσει αναλόγως.

 

Η επερχόμενη εθελουσία μας προβληματίζει καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η κα Σκανδαλιάρη για ακόμα μία φορά να κάνει χρήση και η Εθνική Ασφαλιστική να χάσει ένα λαμπρό στέλεχος που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει η Ασφαλιστική Αγορά. Άλλωστε η ΕΤΕ ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά της.

Κύριοι της Διοίκησης ,

Σας δείχνουμε το δρόμο για την εξοικονόμηση πόρων που θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος ή και το σύνολο των αιτημάτων που αφορούν τη σύμβαση εργασίας, τον ΕΚΕ, το επίδομα βρεφονηπιακών σταθμών κλπ.

Πρέπει η Εταιρία να απαλλαγεί από το υψηλό κόστος, ως αποτέλεσμα των υψηλόμισθων στελεχών χωρίς έργο (δεν είναι και λίγα).

 

 

Η

Σ.Ε.

Συνεχίζεται ……….