09 Μαρ 2022

Απλές σκέψεις...

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία που αναβαθμίζουν  και υποβαθμίζουν αντίστοιχα την ποιότητα ζωής μας.  Το ίδιο ισχύει φυσικά και στην εργασιακή μας ζωή και δυστυχώς βρισκόμαστε εν μέσω σοβαρών αλλαγών που συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Με την αλλαγή του μετόχου πλέον να είναι προς υλοποίηση αφού πήρε το πράσινο φως και από την DG COMP καλείται η Διοίκηση της Εταιρίας, ο Σύλλογός μας, αλλά και όλοι εμείς ατομικά να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα φυσικά. Η επόμενη μέρα αφορά τους πελάτες, τα δίκτυα αλλά και όλο το προσωπικό(υπάλληλοι, ειδικοί σύμβουλοι, icap, γραμματείς γραφείων ζωής ) . Δύσκολο εγχείρημα? Θεωρούμε πως όχι αν υπάρχει σωστή επικοινωνία, εμπιστοσύνη  και ειλικρινής διαπραγμάτευση χωρίς πισωγυρίσματα.

Να είμαστε όμως όλοι ρεαλιστές και να αντιληφθούμε ότι η Εταιρία μας πρέπει να επιταχύνει ρυθμούς ανάπτυξης διότι ήδη η αγορά αλλάζει και αλλάζει πολύ γρήγορα με νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Ρεαλισμός όμως δε σημαίνει ότι υποχωρούμε στα πάντα.

Ρεαλισμός επίσης δε σημαίνει ασύστολες προσλήψεις στελεχών από την αγορά.

Ρεαλισμός για την παράταξή μας σημαίνει τίμια και ειλικρινής  διαπραγμάτευση και από τις δύο πλευρές.

Προσλήψεις;; Ναι συμφωνούμε δεν είπαμε όχι. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ. Δε μας φοβίζουν. Αλλά να εξαντληθούν πρώτα τα περιθώρια ανέλιξης του προσωπικού. Δεν χρειάζεται η Εταιρία μας να ψάχνει αποκλειστικά για στελέχη από την αγορά. Έχει και η ίδια και μάλιστα πολύ ικανότερα από τον ανταγωνισμό. Έχει ανάγκη από προσλήψεις νέου προσωπικού όπου θα μεγαλώσει και θα αναπτυχθεί μέσα στην Εταιρία, θα αποκτήσει τη νέα Εταιρική κουλτούρα και θα μειώσει το μέσο όρο ηλικίας.

Ζητάμε απλά να υπάρξει χρονολογική σειρά στις ενέργειές σας.

  • Κατάθεση συνολικού οργανογράμματος με κάλυψη των κενών θέσεων μέσα από την Εταιρία.
  • Κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν, αλλά δεν καλύφθηκαν, με αιτιολογημένες προσλήψεις.
  • Προσλήψεις νέου ηλικιακά προσωπικού σε junior θέσεις.
  • Προσλήψεις εργαζομένων icap  & γραμματέων γραφείων παραγωγής αφού ήδη διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία.

Αν όλες οι ενέργειες γίνουν με  τη σειρά που αναφέρουμε, αν δοθεί η  ευκαιρία ανέλιξης και στο εν ισχύ προσωπικό της Εταιρίας , αν δοθεί η ευκαιρία πρόσληψης και στους συναδέλφους μας που εργάζονται μέσω icap και  στις  συναδέλφους μας  γραμματείς γραφείων ζωης , αν γίνουν όλα σωστά και με αξιοκρατία, τότε ναι αγαπητοί συνάδελφοι η παράταξή  μας θα βοηθήσει όσο μπορεί το Σύλλογο αλλά και τη Διοίκηση να γίνουν όλα σωστά.

  • Όταν οι προαγωγές γίνονται μέσα από την Εταιρία τότε τα πλεονεκτήματα είναι πολλά.
  • Όταν συνδυάζονται με προσλήψεις νέου προσωπικού τότε τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα.
  • Όταν τα παραπάνω συνδυάζονται και με  λελογισμένες, μονοψήφιου αριθμού  προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών με συγκεκριμένες δεξιότητες και τυπικά προσόντα τότε Ναι μιλάμε για τη δημιουργία συνθηκών απόλυτης επιτυχίας και το μέλλον της Εταιρίας φαντάζει Λαμπρό.

«Δε θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε από φόβο. Αλλά να μη φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε» (Τζων Κενεντυ).

Συνεχίζεται….

Η

 

Σ.Ε