26 Ιαν 2023

Επιστολή Περικλή Τυμπλαλέξη

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

       Με την παρούσα επιστολή μου μου θα ήθελα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για τις εκλογές του Συλλόγου μας  με την Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής, που θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023.

       Με αποκλειστικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον μας και με μόνη έγνοια να μην προδώσω την εμπιστοσύνη σας θα επιδιώξω  να τη θεμελιώσω σε στέρεες βάσεις, να την επεκτείνω, με καθημερινή δουλειά και έργο, με ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια και προσωπικές θυσίες, εντός και εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

       Παρά τα προσκόμματα και τις σοβαρές αγκυλώσεις, με τις οποίες βρεθήκαμε συχνά αντιμέτωποι πετύχαμε πάρα πολλά και το σημαντικότερο διατηρήσαμε τα κεκτημένα δικαιώματα, δεκαετιών.

      Το μέλλον θα κριθεί επομένως από τις προσεχείς επιλογές μας. Η ιστορική ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά σελίδα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ.

      Στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου θα κληθούμε  να επιλέξουμε  ποιοι θα μπορέσουν επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας : στην αποκατάσταση του κύρους μας, στην ανόρθωση και τον εκσυγχρονισμό τόσο της Εταιρίας μας .

      Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με πολλούς κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες. Κινδύνους  λόγω της πρόσφατης υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, τα απόνερα της οποίας ακόμα νιώθουμε, αλλά και τις νέες πρωτοφανείς προκλήσεις που έθεσε η πανδημία.

      Ευκαιρίες ιδίως λόγω της ευρείας ψηφιοποίησης και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εντός και εκτός συνόρων, δυνητικά ωφέλιμες και για τους χώρους τόσο της Εταιρίας μας όσο και της ασφαλιστικής αγοράς.

      Τα Υποκαταστήματά μας, τα κύτταρα παρουσίας της Εταιρίας μας στην Περιφέρεια έχουν μείνει απονευρωμένα χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και οι συνάδελφοι αισθάνονται κάθε μέρα ότι παραγκωνίζονται, γιατί δεν έχουν προφανώς ρόλους να ηγηθούν σημαντικών θέσεων στην Εταιρεία μας και να αισθάνονται ενεργά μέλη αυτού του μεγάλου οργανισμού συμμετέχοντας στο ανασχηματισμό της Εταιρείας μας στην νέα εποχή.

       Δεν είναι δυνατόν να αισθανόμαστε υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας  και να βιώνουμε ένα  μεσαιωνικό σκοταδισμό ιδιαίτερα από κάποιους που μιλούν ακατάσχετα γι΄αυτά τα θέματα και δεν έχουν επίγνωση αυτής της άγνοιας σκορπίζοντας σύγχυση σε όσους έχουν την αφέλεια να τους εμπιστευτούν

    

       Συνάδελφοι δεν περισσεύει κανείς και όλοι μαζί οφείλουμε να κάνουμε τα καταστήματα μας ζωντανούς πόλους έλξης της Εταιρείας μας στην επαρχία , ώστε να μην φθάσουμε να μονολογούμε « φταίνε τα τραγούδια μας , φταίει και ο λυράρης μα φταίει και ο ίδιος ο λαός που είναι μαραζιάρης».

     

      Ο συνδικαλισμός είναι μια συλλογική δραστηριότητα ανθρώπων που ασκούν το ίδιο επάγγελμα και δραστηριοποιούνται με στόχους την προάσπιση των κοινών τους συμφερόντων και την προβολή των διεκδικήσεων τους και όχι αποστολή και

προσκόλληση σε καρέκλες και εν τέλει την φαλκίδευση και απαξίωση της νοημοσύνης των συναδέλφων διεκδικώντας την αποκλειστικότητα της γνώσης και τη  δόξα της πατρότητάς της.

     Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, σας ζητώ, λοιπόν, να με εμπιστευτείτε:

–  Για ένα σύγχρονο ΣΥΛΛΟΓΟ, με δυνατή φωνή και σοβαρή εκπροσώπηση, χωρίς

    εξαρτήσεις,

–  Για απόλυτη διαφάνεια και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών μας,

–  Για εμπεριστατωμένο σχεδιασμό και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων

    που μας απασχολούν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Περικλής Τυμπλαλέξης