11 Σεπ 2023

Ο Πρόεδρος των Απολύσεων

Συνάδελφοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση επέλεξε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να μην προβεί σε καμία κίνηση η οποία θα τραυμάτιζε την εικόνα και την συνοχή του συλλόγου, παρότι αρκετές φορές της δόθηκε το ερέθισμα και η δυνατότητα να το πράξει. Μοναδικός σκοπός ήταν η διατήρηση του καλού κλίματος και η ενότητα μέσα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία έχοντας θέσει ώς απόλυτη προτεραιότητα την πρόσληψη του 100% των συναδέλφων μέσω εταιριών ενοικιάσεως.

Από την σύσταση του νέου Δ. Σ. μέχρι και σήμερα αναπτύξαμε τις θέσεις και τις απόψεις της παράταξής μας ως οφείλαμε και είχαμε υποχρέωση να κάνουμε εντός και μόνο του Δ. Σ. του Συλλόγου.

Η στρατηγική που επέλεξε το προεδρείο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του συλλόγου ήταν Στρατηγική Αδράνειας, Αναμονής και Αέναων συζητήσεων ταυτίζοντας το κορυφαίο θέμα και κόκκινη γραμμή μας με επιμέρους θέματα, ορισμένα δε από αυτά δευτερεύουσας σημασίας. (αναλυτικά θα σας ενημερώσουμε στην γενική συνέλευση).

Όλη η Στρατηγική υπήρξε πρόχειρη, προβλέψιμη καθώς στηρίχθηκε σε μια γρήγορη λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί αυτό που χρειάζονταν.

Το πνεύμα συσπείρωσης και αλληλεγγύης, το οποίο απορρέει από την Πίστη για το Μείζον θέμα  και άρα για την επιτυχή έκβαση της κινητοποίησης.

Αναφέρουμε πρόχειρη  και προβλέψιμη,  διότι αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε μέσα στην μεγάλη εβδομάδα!!για ένα υψίστης σημασίας θέμα που μας απασχολούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το σόκ του αποτελέσματος (ΟΧΙ) αποδιοργάνωσε και αποσυντόνισε το προεδρείο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο χρονικό διάστημα, παρά τις έντονες προσπάθειες αφύπνισης που καταβάλαμε και τις προτάσεις που συνεχώς υποβάλλαμε, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην ανακοίνωση της διοίκησης, που ανέλυε την διαδικασία πρόσληψης των συναδέλφων μας αλλά όχι του 100% που ήταν δέσμευση Γενικής Συνέλευσης και ομόφωνης απόφασης του Δ. Σ.

Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα την αφύπνιση του προεδρείου και την ενεργοποίηση του προέδρου με την άμεση λήψη μέτρων…… για την αποτροπή των απολύσεων.

Όλη αυτή η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την περίοδο του Αυγούστου.

Συνοψίζοντας τις ενέργειες έχουμε λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις την μεγάλη εβδομάδα και κινητοποιήσεις τον δεκαπενταύγουστο, είναι για να γελάει ο κόσμος με την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που όλοι μας γνωρίζαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε με την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Εταιρίας.

Μια παροιμία αναφέρει <ο καιρός έχει γυρίσματα> σήμερα, δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο όπου ο νύν πρόεδρος του συλλόγου ο οποίος κατηγορούσε διαχρονικά όλους τους προέδρους και τα προεδρεία αβίαστα, με μεγάλη ευκολία και επί παντός επιστητού, κατάφερε να γίνει ο Πρόεδρος των απολύσεων.

Κατάφερε με τις ενέργειες του, να οδηγήσει στην ανεργία 27 συναδέλφους μας, έκλεισε 27 σπίτια και τους οδήγησε να ψάχνουν για εργασία στα σούπερ μάρκετ.

Δυστυχώς χάθηκε μοναδική ευκαιρία για την πλήρη απορρόφηση των συναδέλφων μας, καθώς για πρώτη φορά υπήρξε Διοίκηση που προσπάθησε σοβαρά να επιλύσει το κορυφαίο συνδικαλιστικό θέμα που μας απασχολούσε, γεγονός που προκύπτει από την πρόσληψη και ένταξη στο τακτικό προσωπικό 144 συναδέλφων τους οποίους καλωσορίζουμε και εμείς από την πλευρά μας.

Σήμερα καταθέτουμε επίσημη πρόταση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας, πρόταση απορρόφησης και των υπολοίπων συναδέλφων μας βασισμένο πάνω στην δημιουργία ενός προγράμματος γέφυρα τεσσάρων μηνών, ώστε οι συνάδελφοι μας να ενταχθούν στην εταιρία μαζί με τους εργαζόμενους στο call center την 01.01.2024, μετακυλίοντας το όχι ιδιαίτερα μεγάλο εργοδοτικό κόστος στην επόμενη χρονιά.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι με τέτοιες κινήσεις και ενέργειες, εταιρία και εργαζόμενοι θα προχωρήσουν πιο ενωμένοι από ποτέ.

Τον Ιούλιο η Συνεργασία κατέθεσε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του Δ.Σ. και παραιτήθηκε ταυτόχρονα από την θέση του ταμία που διατηρούσε ώς παράταξη στο προεδρείο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο σύλλογος δεν εξέδωσε ανακοίνωση ενημέρωσης των μελών και το αποσιώπησε, πρόταση μομφής η οποία τον κατηγορούσε για μια σειρά από γεγονότα και λανθασμένες επιλογές που ακολούθησε.

Σε συνέχεια των ως άνω, ζητήσαμε (7.9.23) την σύγκλιση του Δ. Σ. με κύριο θέμα την ανασύσταση του προεδρείου με την συμμετοχή και των τεσσάρων παρατάξεων (σήμερα συμμετέχουν δύο παρατάξεις).

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις στο προεδρείο και  το μόνο που μας απασχολεί είναι να προκύψει ένα σύλλογος δυνατός, συμπαγής και ενωμένος.

Η πρόταση είχε ως εξής.

Πρόεδρος: Τηλέμαχος  Λευθεριώτης

Αντιπρόεδρος: Γιάννης  Πετσαλάκης

Γραμματέας: Γιάννης Νασούφης

ΤαμίαςΓεωργία  Αγγελινά

Αναπληρωτής Γραμματέας: Κώστας  Τσελέκης

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Βασίλης  Σκανδάλης

Μέλη: Σπύρος Αντωνίου, Βασίλης  Διαμαντόπουλος, Βίλλυ Αργυροπούλου, Βασίλης  Σεφερλής, Παναγιώτης  Ανδρουτσόπουλος

Με την πρότασή μας συμφώνησε η Συνεργασία και διαφώνησε η ΡΠ και ο πρόεδρος των απολύσεων.

Η ΔΑΚΕ ώς συνήθως διατύπωσε την άποψη ότι η ΡΠ είναι η παράταξη με τους περισσότερους ψήφους….

Και με τις περισσότερες απολύσεις (δυστυχώς) προσθέτουμε εμείς.

Συνάδελφοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση έχει από καιρό άρει την εμπιστοσύνη της και παρακολουθεί με δυσπιστία τα όσα αναφέρει το προεδρείο και ο πρόεδρος, καθώς έχει επαναληφθεί πολλάκις το φαινόμενο ατομικών συναντήσεων και συζητήσεων όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος των απολύσεων <<απαιτεί>> χάρες και ρουσφέτια για τον ίδιο και την παρέα του.

Με την ευκαιρία αυτή στέλνουμε μήνυμα στην Διοίκηση να διαφοροποιηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις  και να διακόψει κάθε μορφής επικοινωνία που να αφορά <<αιτήματα>> που έχουν να κάνουν με την συν διοίκηση της Εταιρίας. Συν διοίκηση που είναι μαθημένοι να την ασκούν επι αρκετά συναπτά έτη.

Δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε απλόχερα την στήριξη μας για την αποφυγή τέτοιων ενεργειών και μεθοδεύσεων.

Η

Σ.Ε.

Υ. Γ. 1

Κάποιες εποχές όχι μακρινές αν είχε σκόνη η μοκέτα η Εταιρία θα ήταν στο πόδι… 

Κάποιες εποχές όχι μακρινές αν πέταγε κατσαρίδα στο ισόγειο η Εταιρία θα ήταν στο πόδι…

Κάποιες εποχές πολύ κοντινές για το άρθρο 5 είχαμε παραιτήσεις για ηθικούς λόγους,

Σήμερα το υπογράφουμε και φυσικά συναινούμε σε απολύσεις και καθόμαστε αναπαυτικά στην καρέκλα του προέδρου….Πως αλλάζουν οι καιροί …

Υ.Γ. 2

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν γραφτεί στο ΑΤΑΠΕ να το πράξουν ΑΜΕΣΑ…. Επίσης καλούμε το ΔΣ του ΑΤΑΠΕ να προχωρήσει άμεσα στην σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης του ταμείου.

Υ.Γ. 3

Δεν επιθυμούμε ο Σύλλογος μας να λειτουργεί κατόπιν εορτής (σαν τις κυβερνήσεις) επιθυμούμε και παλεύουμε για ένα σύλλογο που να σκέφτεται, να προτείνει να επιδεικνύει αντανακλαστικά και να μην αιφνιδιάζεται ώστε να προλαβαίνει τα όποια αρνητικά γεγονότα μπορεί να συμβούν, θέλουμε και απαιτούμε ενέργειες ΠΡΙΝ και όχι ΜΕΤΑ.

Υ.Γ. 4

Καλούμε την Διοίκηση στην από κοινού συνεργασία με τον σύλλογο για την αποστολή βοήθειας ως ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Συνεχίζεται ………………