05 Σεπ 2008

... BUSINESS PLAN

…BUSINESS PLAN

Συνάδελφοι,

Προχθές ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το Business Plan της εταιρείας μας.
Δεν θα το κρίνουμε στην ουσία του παρά μόνο να ευχηθούμε αυτό τουλάχιστον να έχει επιτυχία. Θέλουμε όμως να σταθούμε σ' ένα βασικό σημείο το οποίο ο πρόεδρος ''τόνισε με έμφαση'' θέλοντας να δώσει άραγε κάποιο μήνυμα … και αφορά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων καθώς και την αποχώρηση 350 συναδέλφων με την εθελουσία.
Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την άποψή σας οι εργαζόμενοι και τα υποκαταστήματα είναι η βασική αιτία όλων των κακών για την εταιρεία μας; Δηλαδή μετά την επίτευξη του ''στόχου'' αυτού η εταιρεία θα πορεύεται χωρίς κανένα πρόβλημα;
Εμείς, δεν θα σταθούμε στο να καταγράψουμε τις αιτίες που προκάλεσαν την αναγκαιότητα των μέτρων αυτών, άλλωστε η Εθνική είναι μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε όλοι…
Θα σταθούμε και θα επισημάνουμε ένα πράγμα. Κύριοι πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε να κάνετε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Άνθρωποι που μόχθησαν και μοχθούν για αυτή την εταιρεία. Άνθρωποι που έδωσαν τον εαυτό τους γι' αυτή. Άνθρωποι που θεωρούν την εταιρεία τη δεύτερη οικογένειά τους. Και δεν μπορεί ξαφνικά να μετατρέπονται σε νούμερα στις διαφάνειες.
Ας σεβαστούμε την προσφορά τους. Ας σεβαστούμε τη διάθεση και το όραμα των νέων ανθρώπων που ήρθαν στην εταιρεία μας να προσφέρουν.
Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους τόσο γι' αυτούς όσο και για τη διατήρηση της εταιρείας. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε να μετατραπεί το όραμα των εργαζομένων σε εφιάλτη.