17 Ιουλ 2001

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Συνάδελφοι,

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, σας είχα γνωρίσει την πρόθεσή μου μετά την άρση της εμπιστοσύνης των τεσσάρων συναδέλφων στο πρόσωπό μου, να παραιτηθώ αμέσως μετά την υπογραφή της ΣΣΕ.

Σήμερα σε προγραμματισμένο Δ.Σ. οι συνάδελφοι Αναγνώστου, Αναγνωστόπουλος, Μαρτινόπουλος, Αντωνιάδης, έθεσαν θέμα "ανασύνθεσης προεδρείου". Τους εξηγήθηκε ότι, από τη στιγμή που κανένα μέλος από το προεδρείο δεν έχει παραιτηθεί, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Αμέσως, οι τέσσερις συνάδελφοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας, εγώ κι οι συνάδελφοι Ντίνας Βάϊος και Κουτρίδου Σία, υποβάλλαμε τις παραιτήσεις μας.

Στη συνέχεια, οι τέσσερις συνάδελφοι κατέθεσαν την "έτοιμη" πρόταση δημιουργίας νέου προεδρείου, που όπως έχετε ενημερωθεί από ανακοίνωση του Συλλόγου, καταψηφίσθηκε.

Βέβαια, δε μας εξήγησαν πως ένας "αποτυχημένος", κατά την άποψή τους, πρόεδρος, μπορεί να γίνει ένας "πετυχημένος" Γενικός Γραμματέας, όπως με έχουν προτείνει.
Λίγη αξιοπρέπεια, επιτέλους!!!!


Συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα χρόνια που εκλέγομαι στο Σύλλογο, προσπάθησα να εκπροσωπήσω την ΠΑΣΚΕ και τους εργαζόμενους όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν ήταν όμως δυνατόν να φανταστώ ότι συνάδελφοί μου μέσα από την ΠΑΣΚΕ, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, θα προσπαθούσαν να με οδηγήσουν στην αποτυχία του έργου που είχαμε αναλάβει.

Οι μάσκες έπεσαν όταν ζήτησα να παραμείνω πρόεδρος για λίγες ημέρες, μέχρι να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο. Τα τέσσερα μέλη της ΠΑΣΚΕ ζήτησαν επίμονα την άμεση παραίτησή μου.

Οι συνάδελφοι που αποφάσισαν να ρίξουν το προεδρείο της ΠΑΣΚΕ, οφείλουν να σας εξηγήσουν γιατί επέλεξαν να προκαλέσουν κρίση, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, με τα τόσα οξυμένα προβλήματα (Σ.Σ.Ε., προσλήψεις, υποκαταστήματα, προβλήματα λειτουργίας Τ.Α.Π.Ε., κ.λπ.).

Με τα αριθμητικά δεδομένα (4 έναντι 3) οδηγήθηκαν στο αλαζονικό συμπέρασμα να θεωρήσουν τους εαυτούς τους μοναδικούς εκφραστές όλων των συναδέλφων που μας τίμησαν με τη ψήφο τους.

Δεν μπήκαν καν στο κόπο, από τη στιγμή που ήθελαν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο, να φέρουν το θέμα στην παράταξη με την οποία έχουμε εκλεγεί και στην οποία απολογούμαστε, για να δοθεί λύση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. όλων των παρατάξεων που στήριξαν τις προσπάθειες του Συλλόγου, στο διάστημα που ήμουνα πρόεδρος και καλώ τα τέσσερα μέλη της ΠΑΣΚΕ, που με αλαζονική συμπεριφορά προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους σ'όλους μας, να λογικευτούν και να σεβαστούν όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ο δρόμος που έχουν επιλέξει, δε βοηθάει την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, ούτε την παράταξη με την οποία έχουμε εκλεγεί.


Συναδελφικά,
Αγγελος Νικολάου
 
ΠΑΣΚΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ