03 Φεβ 2006

Απόπειρα Κατάργησης Κλαδικών Συμβάσεων

Απόπειρα Κατάργησης Κλαδικών Συμβάσεων

Συνάδελφοι,

Η προκλητική συμπεριφορά των μεγάλων τραπεζών με την άρνησή τους να συζητήσουν και να υπογράψουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με την ΟΤΟΕ τοποθετεί βόμβα στις εργασιακές σχέσεις υπονομεύοντας βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η έννοια των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Φοβούμαστε ότι αρχίζει "επίσημα" η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και κατ' επέκταση των εργαζομένων, με επόμενο βήμα την αμφισβήτηση του θεσμού της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επαναφορά στον εργασιακό Μεσαίωνα. Όλα όσα λέγονται για "προνομιούχους και ρετιρέ" είναι απλά προσχήματα για την πλήρη αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την καταρράκωση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος είχαμε την άνανδρη επίθεση εναντίον του Προέδρου της ΓΣΕΕ από τους "γνωστούς - αγνώστους".

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την άνανδρη επίθεση. Τέτοιου είδους επιθέσεις υπηρετούν και εξυπηρετούν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και πολιτικές εναντίον των εργαζομένων και των διεκδικήσεών της.

Η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να είναι η συσπείρωση, η ενότητα και ο κοινός αγώνας όλων μας.


Η Σ.Ε.