21 Μαρ 2006

Αντεργατικό παραλήρημα

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα "αντεργατικό παραλήρημα" από την ηγεσία του Σ.Ε.Β. μέσω του εκπροσώπου του κ. Κυριακόπουλου.
Την ώρα που οι βιομήχανοι αυξάνουν τα κέρδη τους, παράλληλα διευρύνουν την ατζέντα των απαιτήσεών τους. Έτσι λοιπόν, στην προσπάθειά τους αυτή παρουσίασαν το "μανιφέστο" που αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Τί απαιτούν με αυτό;
-Απολύσεις χωρίς αποζημίωση για τους νεοπροσλαμβανόμενους (ζήλεψαν το Γαλλικό μοντέλο)
-Μηδενικές αυξήσεις για περίπου 180.000 εργαζομένους σε ζημιογόνες επιχειρήσεις.
-Πάγωμα μισθών σε περιοχές με υψηλή ανεργία.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
-Άνοιγμα του συνταξιοδοτικού εδώ και τώρα!
-Επιβολή ύψους διδάκτρων στα δημόσια Α.Ε.Ι.
-Αύξηση ορίου απολύσεων από 2% σε 10% και χωρίς αποζημίωση.
Επίσης χαρακτήρισαν "γενναιόδωρη !!!!!" την πρόταση τους για αυξήσεις 2,8% στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων
Η διοίκηση του Σ.Ε.Β. αξιοποίησε το γενικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις λεγόμενες "μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων" (αλλαγή ωραρίων - κατάργηση κλαδικών συμβάσεων κλπ.) και ο πρόεδρός του προσπάθησε να ξεπεράσει και το Γάλλο πρωθυπουργό ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ.
Μήπως ο "κυνικός" κ.Κυριακόπουλος παίζει τον ρόλο του "λαγού" και γίνεται προάγγελος του τι πρόκειται ν'ακολουθήσει;
Συνάδελφοι,
Δυστυχώς δεν είμαστε σε εποχές που μπορεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι. Δεν είμαστε σ'εποχές που να πιστεύουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε ανέπαφες τις όποιες μέχρι σήμερα κατακτήσεις μας.
Γι'αυτό πρέπει να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι στο συλλογικό μας όργανο, γιατί σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε.
Πρέπει να γνωρίζουμε και προπαντός να μην ξεχνάμε συνάδελφοι ότι χωρίς αγώνες και θυσίες το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ήττα και οι απώλειες κεκτημένων.
Σήμερα, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νέοι δεν επιθυμούν κανένα "μανιφέστο" βιομηχάνων, δεν επιθυμούν νέους εργαζόμενους τρίτης κατηγορίας, δεν επιθυμούν ανασφάλιστους νέους εργαζόμενους εν'ονόματι οποιασδήποτε μείωσης της ανεργίας.
Καλούμε τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο απ'όλους, να μην παραμένουν θεατές των εξελίξεων, αλλά να γίνουν πρωτοπόροι αγώνων γιατί αυτοί κρατούν το μέλλον στα χέρια τους.
Τέλος καλούμε κάποιους "όψιμους προστάτες" ν' αφήσουν τις βόλτες από γραφείο σε γραφείο, προσπαθώντας να πείσουν τους συναδέλφους ότι αυτοί είναι εκείνοι που θα σώσουν την εταιρία και τους εργαζομένους. Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, το μόνο που τους απασχολεί είναι η συνδικαλιστική τους επιβίωση.

η Σ.Ε.