29 Μαρ 2006

Ασφαλιστικό: Νυχτερινές τροπολογίες

Συνάδελφοι,

Μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα θεωρείται η κοινωνική ασφάλιση. Aν και αποτελεί ένα ισχυρό κεκτημένο, δυστυχώς εξουδετερώνεται από τις συχνές παρεμβάσεις και αλλαγές που επιχειρούνται όλα τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα για το μέλλον της και επιπλέον να επέρχεται η συνειδητή απαξίωσή της.

"Και ο χορός καλά κρατεί", και οι πειραματισμοί συνεχίζονται.

Την Παρασκευή 24/3 εντελώς ξαφνικά κατατέθηκε από τους υπουργούς, κ. Αλογοσκούφη και κ. Τσιτουρίδη τροπολογία στον νόμο 3371/2005 η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

"Από την έναρξη της ισχύος του νόμου οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΠΕΤΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εμπορικής Τράπεζας) υπάγονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑΜ και στο ΕΤΑΤ (ενιαίο ταμείο τραπεζών).

Επίσης, "η παροχή ποσών συντάξεων που προκύπτουν από καταστατικές διατάξεις δευτερεύοντος, επικουρικού, ή κλάδου σωματειακής μορφής ή ειδικού λογαριασμού εντάσσονται στο ΕΤΑΤ".


Όπως φαίνεται, συνάδελφοι, αυτή η τροπολογία αφορά μόνο τους συναδέλφους της Εμπορικής Τράπεζας και κανένα άλλο Ταμείο.

Δεν παύει όμως να κυριαρχεί ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Εμείς, όμως, απέναντι σε αυτό έχουμε χρέος να σταθούμε με υπευθυνότητα και με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, να παρακολουθούμε τα γεγονότα και να τους ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις.

Όσον αφορά την εθελουσία που έχει εξαγγείλει η Εταιρία, πιστεύουμε συνάδελφοι, ότι ψύχραιμα χωρίς πανικό ο κάθε ένας ενδιαφερόμενος, που αποτελεί και ξεχωριστή περίπτωση, πρέπει να την εξετάζει προσεκτικά και να αποφασίζει ανάλογα, μιας και η απόφαση αυτή θα τον ακολουθεί σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.


Η Σ.Ε.