08 Σεπ 2006

Μπροστά στις εκλογές

Συνάδελφοι,

Στην σημερινή εποχή, εποχή που όχι μόνο αμφισβητούνται αλλά και καταπατούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, νομίζουμε ότι είναι περισσότερο από άλλες φορές απαραίτητη η ενότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων.

Η μιζέρια της κομματικής και παραταξιακής περιχαράκωσης και αντίληψης, δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη άποψη στον εργασιακό χώρο.

Εμείς ως Ανεξάρτητη Κίνηση μελών ΠΑΣΚΕ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια πορευτήκαμε με γνώμονα την αξιοπρέπεια και το ήθος μέσα από το Κοινό Ψηφοδέλτιο προσπαθώντας με τη βούληση, την εμπειρία και τη γνώση μας, να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων του χώρου μας. Έτσι και στις εκλογές που ακολουθούν θα βρεθούμε και πάλι με την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια.

Για μας το Κοινό Ψηφοδέλτιο εδώ και μια 5ετία αποτελεί πραγματικότητα και μια ζωντανή ενωτική δύναμη των συναδέλφων.
Η εμπιστοσύνη με την οποία η πλειοψηφία το έχει περιβάλλει μετατράπηκε από την πρώτη στιγμή σε αποτελεσματικότητα για την επίλυση πολλών προβλημάτων που χρόνιζαν (Ευδόκιμο - Ο.Ε.Υ. - Ομαδικά Συμβόλαια - ΥΓΕΙΑ - Α.Τ.Α.Π.Ε. κλπ.).

Σήμερα, μπροστά σε προβλήματα από τα οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον όλων μας, όπως ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (άμεση ένταξη του Τ.Α.Π.Ε. στο Ι.Κ.Α. και συγχώνευση του επικουρικού μας στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ. με ολέθριες συνέπειες), κατοχύρωση και εξασφάλιση των ομαδικών συμβολαίων - πορεία και τύχη των υποκαταστημάτων , χωροταξικό - αξιοποίηση και επιμόρφωση των νέων συναδέλφων, είναι επιτακτική η ανάγκη να αφήσουμε τις κομματικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις στο περιθώριο και να στρατευτούμε όλοι στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό αγώνα.

Συνάδελφοι,

Οι εκλογές που έρχονται δεν πρέπει να έχουν στόχο την καταμέτρηση δυνάμεων, αλλά το πώς θα παλέψουμε ώστε να μη βρεθούμε κάποια στιγμή "χωρίς μέλλον".
Ας επικρατήσει ενότητα και ομοψυχία.


Η Σ.Ε.