12 Φεβ 2008

Εκλογές ΑΤΑΠΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΤΑΠΕ

Όπως έχετε ενημερωθεί στις 18 - 20 & 21 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ και του Εργασιακού Συμβουλίου.

Θέλουμε να μείνουμε στις εκλογές που αφορούν στο Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ.

Όπως γνωρίζετε το ταμείο αυτό προήλθε από την μετατροπή του τότε κλάδου ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΤΑΠΕ Ν.Π.Δ.Δ. (σύμφωνα με την δυνατότητα που μας έδινε ο Ν. 3029/02), σε Ν.Π.Ι.Δ. με παράλληλη ''απελευθέρωση'' των παροχών που ήταν καθηλωμένες με τον Ν. 2084.
Θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική κατάκτηση μέχρι σήμερα στον χώρο μας. Πολλαπλασιάσαμε την παροχή (εφάπαξ) και διαχειριζόμαστε την περιουσία του μόνοι μας μακριά από παρεμβάσεις του Δημοσίου ή άλλου φορέα κοινωνικής ασφάλισης τα χρήματά μας.
Ένα όνειρο του Συλλόγου από το 2002 υλοποιήθηκε στις 13/05/04 με την δημοσίευσή του στο φύλλο 713 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε σημαντική βοήθεια εκ μέρους του τότε υφυπουργού Εργασίας Ν. Αγγελόπουλου τον οποίο και ευχαριστούμε.

Στο ταμείο αυτό βρίσκονται τα χρήματά μας, η περιουσία μας, που όλοι ευελπιστούμε να πάρουμε στο τέλος του εργασιακού μας βίου. Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας αποδείξαμε ότι μόνοι μας, μπορούμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο και είμαστε περήφανοι γι'αυτό. Η εικόνα του ΑΤΑΠΕ σήμερα το αποδεικνύει. Έφυγαν, από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, πάνω από 250 συνάδελφοι και η περιουσία του είναι καλύτερη από πριν.
Επ' ευκαιρία όλων αυτών, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν σχέση με συνδικαλιστικές ή παραταξιακές λογικές ή εκλογές διαφόρων οργάνων. Έχουν όμως άμεση σχέση με την σωστή διαχείριση των χρημάτων μας δηλαδή της περιουσίας του καθενός μας. Με άλλα λόγια θα επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα βάλουμε διαχειριστές στην ''τσέπη μας''.
Η άποψή μας λοιπόν γι' αυτές τις εκλογές είναι για την επιλογή των μελών του Δ.Σ. του ΑΤΑΠΕ, πρέπει να υπερισχύει το κριτήριο της εμπιστοσύνης .και της εμπειρίας.

Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Σας γνωρίζουμε ότι ο Θανάσης Αντωνιάδης εδώ και αρκετούς μήνες δεν ανήκει πλέον στην Ανεξάρτητη Κίνηση Μελών ΠΑΣΚΕ και κατά συνέπεια ούτε στο Κοινό Ψηφοδέλτιο.