13 Μαρ 2008

Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό

Συνάδελφοι,

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή η Κυβέρνηση με πρόφαση την επίλυση του προβλήματος κατορθώνει μ'ένα νομοσχέδιο 230 σελίδων να τινάξει στον αέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Έτσι τα αμαρτήματα όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στο σημερινό πρόβλημα τα μεταφέρουν στις πλάτες των ασφαλισμένων. Ειδικά για τα ταμεία ΤΑΠΕ και Επικουρικό τo χτύπημα είναι καθοριστικό. Καταργεί άμεσα με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την δυνατότητα συνταξιοδότησης σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, ενός άρθρου του καταστατικού που υπήρχε από την ίδρυση του ταμείου. Στο ταμείο που το κράτος ουδέποτε κατέβαλε εισφορές, στο ταμείο που ο εργοδότης, γι'αυτό το λόγο, κατέβαλε επί πλέον εισφορές προκειμένου να μην βρεθεί ποτέ σε δυσχερή οικονομική θέση. Τιμωρεί με το χειρότερο τρόπο τις εργαζόμενες μητέρες σε μια χώρα που η υπογεννητικότητα την έχει οδηγήσει σε χώρα γερόντων αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και μειώνοντας τις συντάξεις.
''Αλήθεια τι μισογυνισμός είναι αυτός!''
Παράλληλα συγχωνεύει τον κλάδο υγείας του ταμείου με ένα ταμείο ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ βάζοντας άλλες διαδικασίες στις συναλλαγές μας.
Τέλος, εντελώς προκλητικά καταργεί το καλύτερο και πιο υγιές επικουρικό ταμείο στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, βάζοντάς το σ'ένα σύνολο ελλειμματικών ταμείων, και μειώνοντας την σύνταξη σε 20% τόσο στους σημερινούς συνταξιούχους όσο και σ'αυτούς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από σήμερα και μετά. Στην ουσία μας ΚΛΕΒΟΥΝ τα χρήματα που τόσο οι εργοδότες όσο και εμείς έχουμε καταβάλει.

Συνάδελφοι,
Πέραν από τις όποιες πολιτικές θέσεις μας αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, να δώσουμε την απάντησή μας
Δεν είναι θέμα κάποιων είναι θέμα ΟΛΩΝ

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.