15 Φεβ 2001

Για την εθελουσία έξοδο

ΔΑΚΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
Για την εθελουσία έξοδο

Συνάδελφοι,

Η διαδικασία της εθελουσίας εξόδου βρίσκεται σε εξέλιξη αποδυναμώνοντας αρκετά την Εταιρία.  Οι αποχωρήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/03/2001.

Από τον Οκτώβριο του 2000, η παράταξή μας έθεσε στην Διοίκηση τον προβληματισμό για την ομαλή διαδοχή των στελεχών στις θέσεις ευθύνης.  Δυστυχώς, έχουμε φθάσει στα μέσα Φεβρουαρίου και η διαδικασία αυτή δεν έχει αρχίσει.  Οι συνέπειες αυτής της καθυστέρησης θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την πορεία της Εταιρίας, αλλά και για το προσωπικό.

Ενα μήνα πριν την ολοκλήρωση των αποχωρήσεων διαφαίνεται οτι συζητήται εκ νέου τροποποίηση του οργανογράμματος.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με την Διοίκηση της Εταιρίας, μας ανακοινώθηκε ότι θα καταργηθούν όλοι οι τομείς των Περιφερειακών Υποδιευθύνσεων που έχουν έδρα στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Η Διοίκηση, εκμεταλλευόμενη την αποχώρηση των στελεχών που κατήχαν τις θέσεις αυτές, αλλάζει το οργανωτικό σχήμα και παράλληλα, απογοητεύει έναν μεγάλο αριθμό στελεχών που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για την καριέρα τους.  Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην απόφαση αυτή της Διοίκησης πιστεύοντας ότι, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά θα επιδεινώσει τα ήδη μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των Υποκαταστημάτων.  Μέχρι σήμερα, δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετηθούν τα νέα στελέχη στις θέσεις ευθύνης.

Η παράταξή μας έχει δηλώσει ότι, την ευθύνη για την τοποθέτηση την έχει η Διοίκηση της Εταιρίας και δεν μπορεί αυτή η ευθύνη να μεταφερθεί σε καμία επιτροπή ή διαδικασία, τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία για την αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού.

Ανεξάρτητα από την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, η διοίκηση θα κριθεί από τις επιλογές της.  Είναι ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης οι τοποθετήσεις που θα πραγματοποιηθούν και, εάν ακολουθηθούν τα κριτήρια που είχαν ακολουθηθεί στο παρελθόν και τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας, η κατάσταση στην Εταιρία θα είναι δραματική και η απογοήτευση του προσωπικού θα είναι τέτοια, ώστε δεν θα δοθεί πλέον καμμία ευκαιρία στην Διοίκηση να πείσει για τις καλές της προθέσεις.

Εμείς αναμένουμε...


Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.


Υ.Γ.   Προτείναμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την αξιοποίηση του ποσού που θα προκύψει από τη λαχειοφόρο, σε μελέτες, πρόσληψη συμβούλων και ότι άλλο απαιτηθεί στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αιτημάτων μας για το Τ.Α.Π.Ε.  Το Δ.Σ. αποφάσισε να αξιοποιήσει το ποσό για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Πιστεύουμε ότι στην παρούσα φάση αυτό δεν εξυπηρετεί, και καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. να επανεξετάσει αυτή την απόφαση.