01 Μαρ 2001

Π Ρ Ο Σ Λ Η Ψ Ε Ι Σ

ΔΑΚΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
Π Ρ Ο Σ Λ Η Ψ Ε Ι Σ

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της Εταιρίας αποφάσισε να προχωρήσει σε 70 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών της Εταιρίας.  Σε μια περίοδο που αναζητούνται τρόποι μείωσης των λειτουργικών εξόδων, η Εταιρία, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες δομικές αλλαγές αυτοματοποίησης (μηχανολογικά πακέτα, μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, μεταφορά εργασίας στα διαμεσολαβούντα πρόσωπα και στην ορθολογοποίηση της κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει), υποχρεώνεται για άλλη μια φορά να καταφύγει στην κλασσική μέθοδο των προσλήψεων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια τα οποία θα ορισθούν από επιτροπή που θα συστήσει η Εταιρία.  Ζητάμε τη συμμετοχή του Συλλόγου σε όλες τις επιτροπές που θα συσταθούν.

Θεωρούμε λάθος τη μη πρόσληψη ορισμένων ατόμων στα υποκαταστήματα περιφέρειας που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Εταιρίας με την εγκατάλειψη που έχουν αισθανθεί από τη Διοίκηση της Εταιρίας.

Ζητάμε από τη Διοίκηση να επιλύσει αυτό το οξύτατο πρόβλημα.

Επίσης, θεωρούμε αναγκαία την τοποθέτηση των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής ώστε να ανακουφίσουν τους συναδέλφους που υπηρετούν χρόνια εκεί.

Η παράταξή μας, εδώ και πολύ καιρό, έχει θέσει στη Διοίκηση το θέμα της πρόσληψης των παιδιών συναδέλφων, καταθέτοντας και συγκεκριμένες σκέψεις που θα βοηθούσαν σ'αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς να καταστρατηγηθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ.  Δε βρήκαμε, δυστυχώς, καμμία ανταπόκριση.Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.