01 Οκτ 2008

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

Συνάδελφοι,

Επειδή όλοι στον Σύλλογο συμφωνούμε στην άποψη ότι δεν πρέπει να πωληθεί η Εταιρεία μας, δεν σημαίνει ότι έχουμε την ίδια άποψη για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε σαν Σύλλογος.
Θεωρούμε πρώτα απ' όλα ότι διαχειριζόμαστε τη μεγαλύτερη κρίση και θα πρέπει η υποστήριξη που έχουμε από τους εργαζόμενους να μην οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα μπλοκάρουμε την πώληση της εταιρίας με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουμε εξαγγείλει αλλά δηλώνουμε με σαφήνεια την αντίθεσή μας στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας.
Με κανένα τρόπο δεν θα θέλαμε ο αγώνας αυτός να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τα δίκτυα πωλήσεων και τους πελάτες της Εταιρίας γιατί τότε είναι βέβαιο ότι θα απομονωθούμε και θα τραυματίσουμε τη φωνή του Συλλόγου μας.
Από όταν ξεκίνησε ο αγώνας μας, η παράταξή μας διαφώνησε σε πολλά ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Όπως είναι η αντίθεσή μας στην απόφαση του Συλλόγου να μην συμφωνήσει με την διαδικασία της εθελουσίας διότι θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρεμποδίσουμε τους συναδέλφους να κάνουνε χρήση του δικαιώματος αυτού.
Θεωρούμε αστεία την άποψη ότι η απόφαση αυτή μπορεί να εμποδίσει την πώληση της Εταιρίας. Διαφωνήσαμε με τις συγκεντρώσεις που γίνονται στο ισόγειο της Εταιρίας που βαφτίζονται "γενικές συνελεύσεις" ενώ σ' αυτές δεν μπορούν να συμμετάσχουν εκατοντάδες συναδέλφων που εργάζονται στα υποκαταστήματα της Εταιρίας .
Η απόφασή μας για κλείσιμο της μηχανογράφησης αποδεικνύεται από την πρώτη μέρα ότι είναι ένα τραγικό λάθος που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επαναληφθεί.
Η παράταξή μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι κατά της πώλησης της Εταιρίας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα συμφωνήσει με αποφάσεις που οδηγούν σε διάλυση του παραγωγικού ιστού της Εταιρίας διότι πάντοτε θέλαμε - και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά -την Εταιρία μας ακόμα πιο ισχυρή.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους.
Η
Σ.Ε.