22 Οκτ 2008

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

Οι θέσεις που εκφράστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 20/10 δια του προέδρου της Νίκου Κοντοσώρου
Για μας η σημερινή συνάντηση είναι διαφορετική από κάθε άλλη.
Είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας. Η τελευταία συνάντηση του Συλλόγου και του Εργασιακού συμβούλιου που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση την Παρασκευή 17/10 μας έκανε να αισθανθούμε πιο αισιόδοξα λόγω των απόψεων που εκφράστηκαν από μέρους της. Θέλουμε να πιστεύουμε και το ελπίζουμε πλέον, ότι ο Νοέμβριος θα μας βρει σε πλήρη ηρεμία και θα δώσει τη δυνατότητα στην Εταιρεία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της για να πετύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους .
Στόχους ,που πιστεύουμε ότι με προσπάθεια από όλους μας, μπορούμε να πετύχουμε μόνοι μας χωρίς στρατηγικούς συμμάχους και διάφορους επενδυτές.
Επειδή το θέμα που διαχειριζόμαστε είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ρήξεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις με άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, στοιχείο που επισημάναμε από την πρώτη μας ανακοίνωση.
Η στάση του Συλλόγου το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σωστή.
Δεν σπαταλήσαμε , συνάδελφοι, δυνάμεις άσκοπα. Θεωρούμε επίσης πολύ θετικό ότι ξεκινήσαμε συζητήσεις με την διοίκηση και για άλλα σοβαρά θέματα και προβλήματα που χρειάζονται λύσεις και μας απασχολούν, όπως για παράδειγμα το ομαδικό υγείας.
Θέλουμε και προσπαθούμε να έχουμε έναν Σύλλογο ενωμένο διότι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ μεγάλα και αφορούν όλους μας και μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.
Συνάδελφοι, στη φάση που βρισκόμαστε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις αλλά να είμαστε χρήσιμοι στους κοινούς μας στόχους.
Και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτήν την προσπάθεια.