20 Απρ 2010

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συνάδελφοι,
 
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ζούνε ένα πραγματικό εφιάλτη.
Μετά τους αλλεπάλληλους λεονταρισμούς, τον απερίγραπτο λαϊκισμό της κυβέρνησης και το μήνυμα χρεωκοπίας που η κυβέρνηση με πλήρη ανευθυνότητα πέρασε στο εξωτερικό, η χώρα μας οδηγείται ολοένα και πιο κοντά στα δίχτυα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μέχρι και λίγους μήνες πριν, διεκδικούσαμε βελτιώσεις στα εισοδήματά μας και τις εργασιακές μας σχέσεις. Τώρα φτάσαμε στο σημείο, να μας λένε, ότι θα πρέπει να μειωθεί το εισόδημά μας και να πάψουμε να διεκδικούμε οτιδήποτε βελτιώνει τη ζωή μας.
Από τις προεκλογική παροχολογία του πρωθυπουργού και των υπουργών της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης του, ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, φτάσαμε σήμερα - μετεκλογικά - να διαψευσθούν όλα και να μην έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Νανούρισαν προεκλογικά τον ελληνικό λαό κραυγάζοντας στα μπαλκόνια ότι ''λεφτά υπάρχουν'' και από την επομένη άρχισε το μαρτύριο της σταγόνας.
 
Στηρίζουμε την εταιρία
Η δική μας Εταιρία είναι γεγονός ότι προσφέρει πολλά στους εργαζομένους της.
Πάντα το λέγαμε, το υποστηρίζαμε, το αναγνωρίζαμε και ζητούσαμε σαν παράταξη από όλους τους εργαζόμενους να στέκονται αρωγοί σε κάθε αναπτυξιακή της προσπάθεια, που είναι όμως προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, όπου επέτυχε να κυριαρχήσει και στον Κλάδο Ζωής, κατακτώντας και εκεί την πρωτιά, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αλλά και σε όλους τους λοιπούς Κλάδους, ακόμη και στον Κλάδο Αυτοκινήτων με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα.
Τα δίκτυα πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής μας έκαναν όλους να αισθανθούμε περήφανοι και πιο δυνατοί.
Παράλληλα με όλα αυτά, βελτιώθηκαν όλοι οι δείκτες κόστους της Εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα οι παροχές μας, μέσα από τις συνεχείς διεκδικήσεις και την ασταμάτητη προσπάθεια του Συλλόγου ενισχύθηκαν ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα.
Η εταιρία μας σήμερα έχει την ανάγκη όλων μας. Η εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου παραγωγής που έχει επιτευχθεί, αλλά και του μεγάλου αριθμού συνεργατών που έχουν εμπιστευτεί την εταιρία είναι υπόθεση όλων μας. Εάν χαθεί το στοίχημα της σωστής εξυπηρέτησης, τότε θα χάσουμε όλοι.

Η διοίκηση της Εταιρίας δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει.
Πρέπει τώρα να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται. Ένας μεγάλος αριθμός στελεχών που αποχωρεί με την εθελουσία μέχρι τέλος του χρόνου, πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί από νεότερα στελέχη. Η εταιρία μας διαθέτει στελέχη ικανά, με διάθεση προσφοράς και έτοιμα να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της εταιρίας. Άλλωστε η δύναμη της εταιρίας μας είναι οι άνθρωποι της .
Πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε προσλήψεις, ώστε να στηριχθούν όλες οι υπηρεσιακές ενότητες που επιτακτική ανάγκη, και κυρίως τα Υποκαταστήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται με μπαλώματα.
Πρέπει να σταθεροποιηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα ο μηχανισμός εξυπηρέτησης της Εταιρίας.
Δεν μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί τεράστιοι όγκοι παραγωγής στους κλάδους και στα υποκαταστήματα, και λόγω έλλειψης προσωπικού και μη σωστής κατανομής του, να απογοητεύουμε πελάτες και δίκτυα, απομακρύνοντας ευκαιρίες παραγωγής, αντί να εκμεταλλευόμαστε την κυριαρχική μας θέση.
Δεν αρκεί και δεν πρέπει να στηριζόμαστε συνέχεια στην υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων της πρώτης γραμμής.
 
Απαιτούμε άμεσα λύσεις
 
Συναδελφικά
η
Σ.Ε.