02 Νοε 2010

Παραλειπόμενα προαγωγών

Συνάδελφοι,
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις σχετικά με την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα των προαγωγών. Με μοναδικό κριτήριο τη σχέση διοίκησης και κρινόμενων και όχι την πολυετή πορεία και προσφορά των Συναδέλφων στην εταιρεία μας, οι διοικούντες αποφάσισαν να προάγουν τους "αρεστούς" παρακάμπτοντας και υποτιμώντας Συναδέλφους που επί χρόνια βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της εταιρείας, τόσο στα υποκαταστήματα, όσο και σε νευραλγικές θέσεις στις διευθύνσεις.

Έκπληξη επίσης προκαλούν οι προαγωγές συναδέλφων που κατά δήλωση τους έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν από την εταιρεία με σύνταξη.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε το φαινόμενο να μην προαχθούν Συνάδελφοι που κατέχουν οργανική θέση όπως υπαγορεύει η επιχειρησιακή λογική και πρακτική όλων των προηγουμένων ετών.

Oι υποσχέσεις περί αξιοκρατίας διαψεύστηκαν, απογοητεύοντας όσους Συναδέλφους δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε η εταιρεία μας να πηγαίνει μπροστά, δημιουργώντας τους ταυτόχρονα αίσθηση διαρκούς παραγκωνισμού και "εγκατάλειψης".

Συνάδελφοι, εκτός από τα προβλήματα και την ανασφάλεια που δημιουργεί στο προσωπικό η αδράνεια της διοίκησης σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας και ανάπτυξης της εταιρείας μας (επιχειρησιακό σχέδιο, ανάγκη προσλήψεων), οι αποφάσεις και οι κρίσεις της στη διαδικασία προαγωγών, προκαλούν το αίσθημα της απαξίωσης και της παραίτησης από κάθε προσπάθεια προσωπικής βελτίωσης και εξέλιξης αφού αυτά ελάχιστα φαίνεται να εκτιμώνται και να αξιολογούνται.

Η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να ηγηθεί στην αγορά εάν η διοίκηση δεν αλλάξει πορεία και δεν συμπεριφερθεί στους εργαζομένους με το σεβασμό που τους αξίζει.
Περιμένουμε από τη διοίκηση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προαγωγών και να μην επαναλάβει την ίδια λογική στις επικείμενες κρίσεις και τοποθετήσεις στο οργανόγραμμα της εταιρείας.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

ΥΓ. Τί σημαίνει η αντικατάσταση τριών ανωτάτων Στελεχών στο Δ.Σ της εταιρείας μας από τραπεζικά στελέχη χωρίς εμπειρία της ασφαλιστικής αγοράς;