25 Φεβ 2011

Η Απαξίωση Συνεχίζεται

Συνάδελφοι,

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν άλλαξε η Διοίκηση της Εταιρείας, όλοι προσδοκούσαμε ότι θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο, θα προχωρήσει σε στοχευμένες εμπορικές κινήσεις, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει ένα όραμα στους εργαζόμενους για την εξέλιξη και τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει η ΕΘΝΙΚΗ.

Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές Διευθυνόντων Συμβούλων, Γενικών Διευθυντών, αθρόες προσλήψεις Ειδικών Συμβούλων και Στελεχών (σε μια εταιρεία που παραδοσιακά τροφοδοτούσε η ίδια την Αγορά με Στελέχη) και διαψεύδοντας κάθε λογική προσδοκία, δυστυχώς οι Διοικούντες δεν έπραξαν τίποτα από τα παραπάνω.

Αντίθετα, η Διοίκηση της Εταιρείας μας σπατάλησε 1 πολύτιμο χρόνο αφήνοντας ακέφαλο το Δίκτυο Πωλήσεων, χωρίς παρακίνηση, χωρίς κίνητρα και νέα Προϊόντα, με το περιορισμό του κόστους να αποτελεί το μόνο στόχο προς τους ασφαλιστές και τους συνεργάτες μας, και ταυτόχρονα με τη Νέα παράγωγη να αιμορραγεί.

Επέλεξε να έχει τα Στελέχη της Εταιρείας μας απέναντι της αντί να αποτελέσουν βασικό άξονα ανάπτυξης της, και αφού πρώτα τα απαξίωσε ηθικά με την περιθωριοποίηση και τις μαζικές προσλήψεις εξωτερικών Συνεργατών, στη συνέχεια τους έπληξε και Οικονομικά ακυρώνοντας εισοδηματικές πρακτικές δεκαετιών.

Απαξιώνει τη μέχρι σήμερα πορεία της Εταιρείας μας στρεφόμενη κατά πάντων αδιακρίτως, αντί να μας υποδείξει όσους θεωρεί ότι την έβλαψαν.
Χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο προχώρησε σε αναδιαμόρφωση του Οργανογράμματος, παραβιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και τον Ε.Κ.Ε., αυξάνοντας τις θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα, πετώντας στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις για μείωση κόστους (αλήθεια τα €15 εκατ. από τα Κεντρικά πως θα εξοικονομηθούν?). Το ξεχειλωμένο διοικητικό και οργανωτικό σχήμα που παρουσιάστηκε σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζει με αυτό που θα ανέμενε κανείς για μια Εταιρεία που πασχίζει να συγκρατήσει τα λειτουργικά της κόστη και το έχει αναγάγει σε δόγμα το οποίο πρέπει να ασπαστούν άπαντες: Διευθυντές, Στελέχη υπάλληλοι.

Χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο και με κριτήριο το εάν είναι κομματικά αρεστοί, προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών σε άσχετες μεταξύ τους Διευθύνσεις, χωρίς να αφουγκραστεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, στο όνομα του δήθεν "rotation", (το οποίο είθισται να εφαρμόζεται κυρίως στους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους) θυσιάζοντας την πολύτιμη εμπειρία τους, και σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο από την ομαλή λειτουργία της Εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν και απογοητεύονται από την παρατεταμένη αδράνεια που η Διοίκηση δείχνει σε βασικά ζητήματα λειτουργίας της Εταιρείας μας. Η απαξία, ο φόβος και η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων δεν μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για την ανάπτυξη της Εταιρείας μας και την προσπάθεια να παραμείνει η ηγέτιδα δύναμη στην Ασφαλιστική Αγορά.

Τα παραγωγικά Δίκτυα αγωνιούν και τρομάζουν από την αδράνεια της Διοίκησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ανάπτυξη των πωλήσεων και από την απάθεια που δείχνει στη δραματική μείωση της Νέας Παραγωγής.

Κύριοι της Διοίκησης σας καλούμε σε αυτή τη κρίσιμη συγκύρια, να λειτουργήσετε ενωτικά και προωθητικά και όχι διχαστικά. Οφείλετε να σεβαστείτε τα κεκτημένα δεκαετιών των εργαζομένων. Οφείλετε να αξιοποιήσετε όλο το Ανθρώπινο Δυναμικό της Εταιρείας, χωρίς κομματικές ταμπέλες και προκαταλήψεις για να μπορέσει η ΕΘΝΙΚΗ να βγει πιο θωρακισμένη και πιο ισχυρή από το αβέβαιο αυτό οικονομικό περιβάλλον.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.