19 Απρ 2011

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Συνάδελφοι,
Τη Παρασκευή σε συνάντηση των συναδέλφων -στελεχών των Υποκαταστημάτων με την Διοίκηση, στην οποία δε κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί και εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο κ. Κατσουρίδης ανακοινώσε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Κοζάνης.
Χωρίς να δώσει σαφείς εξηγήσεις, χωρίς να παραθέσει ικανοποιητικά και επαρκή οικονομικά στοιχεία, τόνισε ότι το κλείσιμο του Υποκαταστήματος αποτελεί ειλημμένη απόφαση και για την οποία δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει το Σύλλογο όπως όφειλε σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Εταιρείας. Αλήθεια με βάση ποια στοιχεία ελήφθη αυτή η αιφνίδια απόφαση? Γιατί δεν τα παρουσιάζετε στους εργαζομένους αφού είστε βέβαιος για την ορθότητα της απόφασης σας?

Δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της απόφασης αυτής, αφήνοντας τους συναδέλφους στην αβεβαιότητα για τον προγραμματισμό της ζωής τους.
Η Διοίκηση της Εταιρείας κλείνοντας τα αυτιά της στις καθημερινές εκκλήσεις των συναδέλφων, αντί να ενισχύσει με προσωπικό τα Υποκαταστήματα ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις και να αναπτυχθούν περισσότερο στην τοπική αγορά, επιλέγει την περεταίρω συρρίκνωση και απουσία από την Περιφέρεια.

Αντί να επενδύσει στο Ανθρώπινο Δυναμικό, στον λειτουργικό επανασχεδιασμό, και στην ανάδειξη του ιδιαίτερου ρόλου τους στην τοπική αγορά, επιλέγει την εύκολη λύση για τη Διοίκηση (αλλά δύσκολη για την Εταιρεία και τους ανθρώπους της) να κλείσει το Υποκατάστημα.
Με πρόσχημα το Λειτουργικό κόστος, συνεχίζει τη συρρίκνωση της παρουσίας της Εταιρείας μας, ενώ ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο προχώρησε πριν λίγο καιρό στο ξεχείλωμα του οργανογράμματος αυξάνοντας τις θέσεις ευθύνης.

Η Διοίκηση επιλέγει για άλλη μια φορά να μην συνομιλεί με τους Εργαζόμενους και να αποφασίζει ερήμην τους για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για τους Συναδέλφους και την Εταιρεία μας.
Έστω και τώρα οφείλετε να ενημερώσετε επισήμως τους Εργαζομένους για το σκεπτικό της απόφασης σας και τις ωφέλειες που θα αποκομίσει η Εταιρεία μας από την "ειλλημενη" απόφαση σας.

ΥΓ. Με αυτήν την πρακτική της συνέχισης του κλεισίματος των Υποκαταστημάτων, σε λίγο καιρό η Διεύθυνση που πρόσφατα επανασυστησατε δε θα έχει πια κανέναν ρόλο.
Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.