10 Ιουν 2011

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

Συνάδελφοι,

η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τις εντολές της Τρόικας, σχεδιάζει και υλοποιεί την επιστροφή στον Μεσαίωνα για τους Εργαζομένους σε όλη την Χώρα.

Με τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ποσοστού απολύσεων, τους μισθούς ελεημοσύνης των 500 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών, την ελαστικοποίηση των όρων εργασίας, την μονομερή διευθέτηση του χρόνου εργασίας από πλευράς εργοδοτών, την ανασφάλεια των συμβασιούχων που σχεδιάζεται να βρίσκονται σε εργασιακή ομηρεία μέχρι και για 9 έτη, με τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων και "επανεξέταση" του πλεονάζοντος Δυναμικού τους, με το φάντασμα των μαζικών απολύσεων να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Μέσα σε αυτό περιβάλλον, η Διοίκηση της Εταιρείας μας θέλοντας να στηρίξει τις βασικές αντεργατικές πολιτικές των κυβερνώντων, αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι των Διαπραγματεύσεων με τους Εργαζόμενους και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική αποφεύγει να υπογράψει Επιχειρησιακή Σύμβαση για το 2011.

Επιλέγει να έχει εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από μια επιχειρησιακή σύμβαση, αλλά πιστά ταγμένη στην εξαθλιωτική κυβερνητική πολιτική προσπαθεί να αποδομήσει κόπους και θυσίες δεκαετιών προσπαθώντας να περάσει ατομικές συμβάσεις εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιλέγει να εγκαθιδρύσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους εργαζόμενους της Εταιρείας, αφήνοντας μετέωρα μια σειρά από κεκτημένα δικαιώματα, εκτός των άλλων και μέσω "διαρροών" για ψαλίδισμα επιδομάτων.

Επιλέγει να διαταράξει την εργασιακή ειρήνη την ίδια στιγμή που η Παραγωγή μειώνεται λόγω αδράνειας και σημαντικών λαθών των Διοικούντων, αποπροσανατολίζοντας την προσπάθεια όλων μας για ανάπτυξη της Εταιρείας μας. Οι "φωστήρες" Σύμβουλοι αποτυγχάνουν να δώσουν λύση στα τρέχοντα προβλήματα, και δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ Διοίκησης - Συμβούλων και των Εργαζομένων παρά μόνον ασυνεννοησία μεταξύ των αποφασιζόντων.

Επιλέγει να μην προσπαθεί σε καμιά στιγμή να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, αφού από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, η Διοίκηση απαξίωσε το Προσωπικό ηθικά και οικονομικά, αρνούμενη το διάλογο με το Σύλλογο για σειρά θεμάτων και προχωρώντας σε συνεχείς αιφνιδιασμούς για σημαντικά εργασιακά και λειτουργικά ζητήματα.

Συνάδελφοι,

Η Εργασιακή ειρήνη και η ομαλότητα στον εργασιακό χώρο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η Εταιρεία μας να αναπτυχθεί και να διατηρήσει την Ηγετική της θέση.

Η εργασιακή αξιοπρέπεια αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα των Εργαζομένων και αδιαμφισβήτητη υποχρέωση της Εταιρείας.

Καλούμε την Διοίκηση να υπογράψει άμεσα την Επιχειρησιακή Σύμβαση και να μην παίζει "κρυφτούλι" με τους Εργαζόμενους.
 
Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.