14 Ιουλ 2011

Η εμπιστοσύνη χάθηκε

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΧΑΘΗΚΕ

Η έλλειψη εμπιστοσύνης της Διοίκησης προς το Ανθρώπινο Δυναμικό της Εταιρείας μας είναι περισσότερο φανερή από ποτέ.

Στις πρόσφατες κρίσεις δεν προήγαγε κανέναν συνάδελφο κατ' εκλογήν. Άφησε κενές τις οργανικές θέσεις που έχουν προκύψει, χωρίς εξήγηση αν αυτό έγινε λόγω κόστους ή λόγω υστέρησης των υποψήφιων συναδέλφων από πλευράς προσόντων.

Σε κάθε περίπτωση, λίγες μέρες πριν είχε δοθεί το ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο η Διοίκηση αγωνιά για το διοικητικό κόστος και πόσο εμπιστεύεται τα στελέχη της Εταιρείας μας, όταν παραβλέποντας τις διατάξεις του Καταστατικού, όρισε 3ο Αναπλ. Γενικό Διευθυντή ο οποίος δεν προέρχεται από την υπαλληλική ιεραρχία, με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή:
"Όταν δεν καταφέρνεις να προληφθείς στο κατάλληλο timing, επανέρχεσαι λίγο μετά αναβαθμισμένος"

Και φυσικά δεν έχει πρόβλημα να αυξήσει το Διοικητικό Σχήμα, το οποίο σήμερα, εν καιρώ οικονομικής κρίσης και περικοπών εξόδων έχει φτάσει
τα 7 άτομα (τα 5 εκτός υπαλληλικής ιεραρχίας), όταν κάποια χρόνια πριν, σε περιβάλλον λιγότερο δύσκολο, το Διοικητικό
σχήμα των 5 ή 6 ανώτερων στελεχών αποτελούσε αντικείμενο ερωτήσεων στη Βουλή από σημερινούς υπουργούς του "Μνημονιακού-Μεσοπρόθεσμου" ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπογράφει ακόμη την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση παρόλη την θετική διάθεση του Συλλόγου, δημιουργώντας καθεστώς ανασφάλειας στο σύνολο των συναδέλφων, και αφού στην αρχή δεν καθόταν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη συνέχεια αποφεύγει οπουδήποτε συζήτηση.
Αρνείται με διάφορες προφάσεις να δώσει κατοχυρωμένες παροχές στους συναδέλφους, όπως τα πολιτιστικά, προφασιζόμενη σαθρά επιχειρήματα, και ανατρέπει πρακτικές πολλών ετών.

Πρόσφατα πέρασε και ένα βήμα παραπέρα και στη τελευταία Γεν. Συνέλευση των Μετόχων (δηλαδή μόνο της ΕΤΕ) αποφάσισε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας μας θα μειωθούν από δυο σε έναν, αγνοώντας ηθελημένα σχετική Κλαδική Σύμβαση που όριζε ότι αυτό δεν μπορούσε να ισχύσει.

Απαξιώνει τους Συναδέλφους και δείχνει πόσο απρόσωπες επιθυμεί να είναι οι σχέσεις με τον κόσμο της Εταιρείας  όταν αποφασίζει να τους μεταθέσει και αυτοί ενημερώνονται για την μετάθεση τους όχι από τον Προϊστάμενο τους, ούτε από την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, αλλά συμπτωματικά μέσα από το portal της Εταιρείας μια ημέρα μετά την ισχύ της μετάθεσης!!

Συνάδελφοι την ώρα που οι κυβερνώντες μιλούν όλο και περισσότερο για "επιλεκτική χρεωκοπία" του κράτους, δυστυχώς έχει επέλθει ολική χρεωκοπία στις σχέσεις μεταξύ διοικούντων και εργαζομένων, κάτι πρωτοφανές στη μέχρι τώρα πορεία της ΕΘΝΙΚΗΣ, με συνέπειες απρόβλεπτες για όλους.

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.