26 Αυγ 2011

Εργαζόμενοι, η ψυχή της Εθνικής Ασφαλιστικής

"Εργαζόμενοι, η ψυχή της Εθνικής Ασφαλιστικής"

"Το ανθρώπινο δυναμικό παραμένει για την Εθνική Ασφαλιστική, εκ των κρίσιμων πυλώνων της αναπτυξιακής της πολιτικής……"
"Σήμερα, το προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής απαρτίζεται από 901 άτομα, με την πλειονότητα τους να βρίσκεται στις πλέον παραγωγικές ηλικίες και με υψηλό επίπεδο κατάρτισης…."
"Αποσπάσματα από σχετικό άρθρο του περιοδικού Ανοιχτή Επικοινωνία, Απρίλιος -Ιούνιος 2011"
 
Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, η Διοίκηση της Εταιρείας μας προσέλαβε (για άλλη μια φορά) Ειδικό Σύμβουλο από την "Αγορά", σε επίπεδο Αναπληρωτή Διεύθυνσης στις Οικονομικές Υπηρεσίες υπενθυμίζοντας στον "κρίσιμο πυλώνα" της αναπτυξιακής της πολιτικής, που διαθέτει "υψηλό επίπεδο κατάρτισης" ότι δεν είναι ικανός να αναλάβει υψηλές διοικητικές θέσεις.

Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που η Διοίκηση έδειξε την έλλειψη εμπιστοσύνης της προς τους εργαζόμενους της Εταιρείας μας, αφού έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων Συμβούλων (Διευθυντών και μη), της αναστολής των προαγωγών σε οργανικές θέσεις, της άρνησης να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, της απόφασης της να εκδιώξει τον έναν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο, της αναβλητικότητας της να δώσει λύση σε καθημερινά λειτουργικά προβλήματα των εργαζομένων και των πελατών μας.

Στη "πρώτη γραμμή" της Εταιρείας μας, έχει αφήσει "ακέφαλο" το Κεντρικό Υποκατάστημα μετά την άρον-άρον απομάκρυνση του μέχρι πρόσφατα Προϊσταμένου του, αφήνοντας κενές νευραλγικές θέσεις ευθύνης, και παραδόξως χρέη Προϊσταμένου να εκτελεί η συνάδελφος Διευθύντρια Υποκαταστημάτων(!!!).

Επιπρόσθετα, μετά τις παλινωδίες σχετικά με την διατήρηση ή όχι της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Κοζάνης και της εκ των πραγμάτων συνέχισης της δραστηριότητας του, το εν λόγω Υποκατάστημα παραμένει τυπικά χωρίς Προϊστάμενο και επαρκή στελέχωση προσωπικού.

Συνάδελφοι,
Ενόψει των αρνητικών εξελίξεων στην Οικονομία, αποτέλεσμα της καταστροφικής για την Χώρα οικονομικής πολιτικής της φυλλοροούσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των επιπτώσεων που υφίστανται σε όλο το φάσμα του οικονομικού και κοινωνικού ιστού, η σύμπνοια και η αρμονική συνεργασία Διοίκησης - Εργαζομένων αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο για να μπορέσει η Εταιρεία μας να βγει αλώβητη (αν όχι δυνατότερη) από την κρίση αυτή.

Η πρόθεση για κοινή προσπάθεια από την πλευρά των Εργαζομένων, υπήρξε πάντα δεδομένη. Πραγματική διάθεση για συνεργασία από πλευράς των Διοικούντων δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ!!

Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.

ΥΓ: Η απομάκρυνση από την Εταιρεία του Αναπλ. Γενικού Διευθυντή κου Βασιλατου, σηματοδοτεί άραγε και αλλαγή φιλοσοφίας για το μέγεθος της Διοικητικής πυραμίδας?