29 Νοε 2018

Μια καλή αρχή ή αυτό ήταν όλο;

Συνάδελφοι,

Περιμέναμε πραγματικά πολύ χρόνο για να μπει η Εταιρία σε μια φυσιολογική τροχιά. Με την δικαιολογία της διαδικασίας πώλησης αλλά και την απόλυτα καταστροφική καθοδήγηση και τις αμέτρητες παλινωδίες των αποφάσεων της ΕΤΕ για εμάς χωρίς εμάς, η Εταιρία είχε μπει στον αυτόματο πιλότο εδώ και μήνες. Ευτυχώς - και αυτό πια αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές - και πάλι οι εργαζόμενοι, που πάντα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, έκαναν το αδύνατο δυνατό για να κρατήσουν το κύρος της Εταιρίας, τη φήμη της και την εξυπηρέτηση των δικτύων και των πελατών στο υψηλότερο σημείο. Η αδυναμία όμως της Διοίκησης να διαχειρισθεί στρατηγικά και επείγοντα θέματα της Εταιρίας αλλά και να ανακόψει ουσιαστικά τις λανθασμένες επιταγές της ΕΤΕ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δεν υπήρχε τρόπος να κρυφθεί.

Επίμονα, μεταξύ άλλων, ζητούσαμε από την Διοίκηση να προχωρήσει στην στελέχωση του οργανογράμματος και να ανταμείψει τις προσπάθειες του προσωπικού. Το οργανόγραμμα που βγήκε πριν λίγες μέρες είναι αναμφίβολα μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί γιατί δεν αντιμετώπισε το σύνολο των αναγκών της Εταιρίας. Ολόκληρες διευθύνσεις και δομές έμειναν έξω από το οργανόγραμμα και πολλοί συνάδελφοι που περίμεναν μια ανταμοιβή για την μακρόχρονη και συνεπή εργασιακή τους συμπεριφορά απογοητεύτηκαν και πάλι. Επίσης, σε άλλα σημεία όπου υπήρξαν αλλαγές, είναι δυστυχώς εμφανής η προχειρότητα με την οποία προσεγγίστηκε η ανέλιξη του προσωπικού, ακόμη και από τους τίτλους που δόθηκαν στις θέσεις ευθύνης.

Ήρθε και πάλι ο καιρός για να επαναλάβουμε τα αυτονόητα.  Η Διοίκηση αλλά και το σύνολο της ιεραρχίας της εταιρίας μας - ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -  πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν κανέναν απολύτως στόχο με απογοητευμένο προσωπικό. Η Εταιρία δεν έχει άλλο την πολυτέλεια του χρόνου, πρέπει γρήγορα να πάρει αποφάσεις, να ολοκληρώσει το οργανόγραμμα, να προχωρήσει άμεσα στην εθελουσία και να διαχειρισθεί επιτέλους το πρόβλημα με τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους μας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Εταιρία με εργαζόμενους που αμείβονται με μισθό ντροπής, εργαζόμενους σε ασφαλιστική εταιρία χωρίς ιδιωτική ασφάλιση και περίθαλψη, χωρίς καμιά προοπτική εξέλιξης εκμεταλλευόμενη μόνο την οικονομική μιζέρια που επικρατεί στην χώρα μας και την αδυναμία αυτών των συναδέλφων να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο κάπου αλλού.

Με εκτίμηση,

Η

Σ.Ε.