16 Μάι 2019

Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα

Συνάδελφοι,

Εχθές, κατά την διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης με ομιλητή τον κ. Μακρόπουλο - υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας - και συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο συνεδριακό κέντρο της Εταιρίας μας, υπήρξε καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων οι οποίοι κυρίως έσπασαν κρύσταλλα σταθμευμένων αυτοκινήτων, τα οποία ήταν παρκαρισμένα επί της Λεωφ. Συγγρού. Την ίδια ώρα «παρέμβαση» κουκουλοφόρων πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου είχε ομιλία για τις ευρωεκλογές ο κ. Μεϊμαράκης με παρουσία του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή.

Για άλλη μια φορά, γίναμε μάρτυρες του «ασύλου» ανομίας και της χρήσης του. Οι συντονισμένες χθεσινές επιθέσεις, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές δείχνουν σε όλους μας ότι, οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι απλά «μπαχαλάκιδες», αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να γνωρίζουν πλέον όμως, ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας για συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα, υπέρ της Δημοκρατίας που όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε.

Η Εταιρία μας, για άλλη μια φορά γίνεται στόχος επίθεσης. Τα ρολά είναι ακόμη κατεβασμένα, πλέον σε μόνιμη βάση, οι τζαμαρίες είναι ακόμη ραγισμένες και στα δύο κτίρια του συγκροτήματος και η όψη του κτιρίου παραμένει λαβωμένη. Άραγε, πόσος ακόμη χρόνος χρειάζεται, για να εγκατασταθούν οι νέοι υαλοπίνακες; Άραγε τι καινούργια σχέδια έχουν (;) εκπονηθεί για να μη θρηνήσουμε θύματα; Άραγε υπάρχει νέο πλάνο προστασίας και αντίδρασης του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας μας και των επισκεπτών σε αντίστοιχες περιπτώσεις ή η Διοίκηση ακόμη «αλληλοσυγχαίρεται» που οι τζαμαρίες την τελευταία φορά, ευτυχώς, άντεξαν;

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να σταματήσει επιτέλους την ανεξέλεγκτη βία και ασυδοσία των κουκουλοφόρων.

Απαιτούμε να καταργηθούν τα άσυλα ανομίας και προστασίας κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας.

Απαιτούμε να ολοκληρωθεί άμεσα η εγκατάσταση των νέων υαλοπινάκων ασφαλείας και να γίνει γνωστό σε όλο το προσωπικό το σχέδιο αντίδρασης σε περιπτώσεις επίθεσης τέτοιων ομάδων.

Με εκτίμηση,

Η

Σ.Ε.