04 Σεπ 2019

Παίζοντας καθυστερήσεις

Συνάδελφοι,

Ο χρόνος περνάει και ακόμη περιμένουμε να ακούσουμε «τα νέα της Τράπεζας». Ο Σεπτέμβρης έφτασε και ακόμη δεν έχουμε νέα από την «μητριά» Εταιρία για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπογραφή της τριετούς σύμβασής μας. Η μετενέργεια σε λίγο λήγει και email απαντητικό, για το αν «παίρνουμε το πράσινο φως» για συμφωνία, δεν έχει ακόμη φτάσει στο διοικητικό team της Εταιρίας μας.

Στα παραπάνω που διαβάσατε, μήπως θεωρείτε ότι, κάποιοι τεχνηέντως βγαίνουν από την εξίσωση; Στα παραπάνω, μήπως σας λείπουν οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έφτασε τα πράγματα στο παρά πέντε της λήξης της μετενέργειας; Στα παραπάνω, πιστεύετε ότι, για κάποιο λόγο ΠΑΝΤΑ, (βλ. προσπάθεια πώλησης, ωράριο, προσλήψεις ειδικών συμβούλων, οργανόγραμμα, προβλήματα με μηχανογραφικό κ.α.)  υπάρχουν κάποιοι που ΔΕΝ αναφέρονται ως άνθρωποι κλειδιά που «τρέχουν» αυτά τα θέματα – έστω κι αν παίρνουν λάθος αποφάσεις;

Σωστά τα θεωρείτε όλα αυτά. Όχι όμως γιατί κάποιος όντως δεν αναφέρεται και λειτουργεί παρασκηνιακά. Όχι γιατί κάποιος έχει υφάνει συνωμοτικό σχέδιο εναντίον μας. Αυτό συμβαίνει, γιατί η θέση σε μια καρέκλα του 6ου προσφέρει χρήματα, κύρος, δύναμη αλλά και ανασφάλεια για την απώλειά της. Και αυτή η ανασφάλεια έχει οδηγήσει πολλά emails να μην έρχονται, πολλές συζητήσεις να μην γίνονται, πολλοί «αρμόδιοι» να μην πιέζονται, πολλά «αυγά να μην σπάνε» και κυρίως να μην λαμβάνεται καμία απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε ανατάραξη των υδάτων «που θα ενοχλήσουν τους υπευθύνους, οι οποίοι αποφασίζουν αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε».

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να υψώσουμε δυνατά τη φωνή μας και να ακουστούμε πάνω και πέρα από τους ανευθυνο-υπεύθυνους που έχουμε στον 6ο. Ήρθε εκείνη η στιγμή που αν αυτοί εμφανίζονται λίγοι μπροστά στην καρέκλα τους, εμείς θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της Εθνικής της Καρδιάς μας.

Για μια τελευταία φορά καλούμε τη Διοίκηση να υπογράψει την τριετή σύμβαση, τις λογικές αιτούμενες αυξήσεις και τον ΕΚΕ και να διαφυλάξει έτσι την εργασιακή ειρήνη και την καλή πορεία της Εταιρίας μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε όλοι μαζί απέναντί της, με κάθε τρόπο, μέσο και φωνή.

Υ.Γ. Ο χειρότερος σύμβουλος στην λήψη αποφάσεων είναι ο πανικός. Πανικός κατέλαβε λοιπόν σήμερα την Διοίκηση, γιατί κατάλαβε ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι θερμός μήνας και προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να ανακόψει την βούληση του Συλλόγου και όλων των εργαζομένων να επιμείνουν για υπογραφή τριετούς σύμβασης, πραγματικά ικανοποιητικών αυξήσεων και ΕΚΕ. Προφανώς, πάντως, το email από την Τράπεζα ακόμη δεν ήρθε…

Συναδελφικά,

Η

Σ.Ε.