12 Μάι 2021

Πασαρέλα υποψηφίων ή οι σημαντικότερες εκλογές από δημιουργίας Συλλόγου;

Οι εκλογές του Συλλόγου, δεν είναι για εμάς μια πασαρέλα υποψηφίων.

Δυστυχώς, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, από κάποιους, να παίζεται πάλι το παιχνίδι της δήθεν «ανεξαρτησίας» και της «μη πολιτικής προσέγγισης των πραγμάτων». Επί αυτών απαντάμε με σαφή πολιτική θέση! Αυτός είναι και ο λόγος που εξ’ αρχής δηλώσαμε υπέρ του κοινού ψηφοδελτίου, χωρίς να φοβηθούμε ότι θα χαθεί η πολιτική σκοπιά με την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Αν, με απλά λόγια είσαι λίγο φλου – ή ακόμη χειρότερα αν το παίζεις φλου νομίζοντας ότι κοροϊδεύεις τους πάντες, ενώ είσαι απλά ΠΑΣΟΚ και ντρέπεσαι να το παραδεχτείς – ναι μπορεί και να φοβάσαι ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών, διαπιστώνουμε τώρα αλλά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χρησιμοποιούν τους συναδέλφους ως «νεροκουβαλητές» για να προσθέσουν εν τέλει, απλά την δίκη τους ψήφο και των λίγων φίλων τους στα ψηφοδέλτιά τους, που καθόλου «ανεξάρτητα» και «συνεργατικά» δεν είναι. Με αυτόν τον τρόπο, αναμένουν να πάρουν μερικές ψήφους που τελικά θα ενισχύσουν μόνο τις ηγεσίες αυτές και κανέναν άλλο. Εάν ήθελαν  πραγματικά να δώσουν την δυνατότητα να ψηφίσουν οι συνάδελφοι μόνο τους καλύτερους ανάμεσα στους υποψηφίους, θα έπρεπε να δεχθούν την πρόταση για το κοινό ψηφοδέλτιο.

Ο στόχος μας είναι πολύ ξεκάθαρος, την επόμενη μέρα – όσο δύσκολη κι αν ξημερώσει αυτή – να βρεθούμε με ενισχυμένη φωνή στο πεδίο των εξελίξεων και με τη δύναμη που θα μας δώσετε να διεκδικήσουμε δυναμικά το μέλλον που μας αξίζει! Εμείς θέλουμε να αξιολογήσετε αυστηρά αλλά και δίκαια την στάση μας όλο αυτό το διάστημα και τον ουσιαστικό ενωτικό μας ρόλο, ο οποίος πάντα καθοριζόταν από την σαφή πολιτική μας θέση ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Σας καλούμε να μας δώσετε την ορμή που απαιτούν οι καιροί για να συμβάλουμε θετικά στην δύσκολη μεταβατική φάση που βρίσκεται μπροστά μας. Καλούμε επίσης κάθε συνάδελφο να ψηφίσει στη δύσκολη αυτή φάση με μοναδικό κριτήριο τα μεγάλα προβλήματα και τις απαντήσεις που πρέπει να πάρουμε για το μέλλον μας!

Η

Σ.Ε.