14 Μάι 2021

Λίγα ξεκάθαρα λόγια προς ΕΤΕ και CVC

Προς την ΕΤΕ

Οι αγκυλώσεις σας και ο τρόπος που αντιμετωπίσατε τα τελευταία 10 χρόνια την Εθνική Ασφαλιστική έχει βαλτώσει την Εταιρία μας. Εσείς, είτε από αδιαφορία είτε από πλήρη έλλειψη κατανόησης του αντικειμένου της εργασίας μας,  έχετε την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα που χρονίζουν αντί να λύνονται επί τόπου. Πόσα εμπόδια έχετε θέσει στην εξέλιξη του προσωπικού; Πόσα χρόνια αφήσατε τους συναδέλφους που εργάζονται ως ενοικιαζόμενο προσωπικό ή ως γραμματείς στα Γραφεία Ζωής μας, με χαμηλότερους μισθούς, χωρίς καν ένταξή τους στο Ομαδικό μας, να ζουν μέσα στην αγωνία για το μέλλον τους ενώ γνωρίζατε ότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εξυπηρέτησης της Εταιρίας; Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε την καραμέλα της πώλησης για να δικαιολογήσετε την εξέλιξη της Εταιρίας με το σταγονόμετρο; Από τότε που πανηγυρίζατε για την πώληση της εταιρίας στους Αμερικάνους μέχρι τώρα με τις τεράστιες αποκλίσεις στην τιμή (ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει διόλου το κέρδος σας) αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορέσατε να αφιερώσετε ούτε 5 γραμμές για την διασφάλιση των ανθρώπων της Εταιρίας μας. Θα μένει στην ιστορία ο τρόπος που χειριστήκατε αυτά τα χρόνια την πώληση της Εταιρίας, ως η χειρότερη διαπραγμάτευση που κατάφερε διαχρονικά διοίκηση τράπεζας.

Προς το CVC

Εμείς, πάντα πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πορεία της Εταιρίας και το συμφέρον των εργαζομένων κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Αν η διαδικασία πώλησης ολοκληρωθεί, πρέπει γρήγορα να διαμορφωθεί το νέο όραμα και ο στόχος της Εταιρίας. Ως δείγμα γραφής εντάξτε αμέσως τους συναδέλφους που εργάζονται σε πάγιες και αναγκαίες θέσεις, ως ενοικιαζόμενο προσωπικό ή ως γραμματείς, σεβαστείτε τις Συμβάσεις μας που ως πρωτοποριακές καθορίζουν την εργασιακή ειρήνη δεκαετιών και κατανοήσετε γρήγορα πόσο δεμένα είναι τα δίκτυα πωλήσεων με την Εταιρία μας. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής, είμαστε  έτοιμοι να ξαναμπούμε στη μάχη της Αγοράς, πιάνοντας το νήμα από τότε που η ΕΤΕ αποφάσισε να αποτραβήξει την Εταιρία από το Χρηματιστήριο, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό μας, ζητώντας μόνο σεβασμό στην δουλειά και στο ρόλο μας.  Τότε να είστε βέβαιοι ότι, από αυτή τη μάχη  θα βγούμε κερδισμένοι όλοι.

Προς τους Συναδέλφους

Ζητάμε, χωρίς πολλά λόγια,  την δική σας υποστήριξη μιας και πλέον γνωρίζετε ξεκάθαρα την δική μας στάση, στην δύσκολη φάση που διανύουμε. Θα επιδιώξουμε την συνεννόηση με τον νέο μέτοχο, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις που θα προάγουν την Εταιρία και τους εργαζόμενους. Με λογική χωρίς λαϊκισμούς και άσκοπες αδιέξοδες συγκρούσεις, θα θέσουμε τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν Αν όμως ο κοινός τόπος δεν βρεθεί θα είμαστε παρόντες στην μάχη για να διαφυλαχθούν όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, όσα έκαναν την Εταιρία αυτή την Πρώτη Ασφαλιστική της Χώρας μας. Στηρίξτε μας ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον που μας αξίζει!

Η συμμετοχή όλων θα γίνει δύναμη διεκδίκησης!

Καλή ψήφο σε όλους!

Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΑΝΕΖΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΒΟΓΙΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΖΙΑΚΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΞΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΕΛΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ