25 Οκτ 2021

Ο φοβισμένος manager

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε ολοένα και περισσότερο τα «απόνερα» από την άσκηση ενός φοβικού management από την Διοίκηση της Εταιρίας μας. Από τη μία οι ειδήσεις που αναφέρουν ότι η πώληση θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί αυξάνοντας το άγχος τους για το αν την επόμενη μέρα θα είναι παρόντες κι από την άλλη η αδυναμία τους να ενταχθούν στην εταιρική κουλτούρα της Εθνικής, έχει φέρει την κατάσταση σε τέλμα.

Δεν υπάρχει θέμα που να μην κολλάει, δεν υπάρχει πρόβλημα που να λύνεται. Αναλώνονται εργατοώρες σε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις, μόνο και μόνο για να διαπιστωθούν τα προβλήματα χωρίς κανείς να παίρνει θέση για τη λύση τους. Ακόμη κι όταν ακούγεται μια άποψη, αυτή φαίνεται να προέρχεται από μια παράλογη, πρόχειρη και άτολμη/φοβική σκέψη.

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν φοβάσαι να ασκήσεις management ή όταν το ασκείς σαν να εργάζεσαι οπουδήποτε και όχι στην μεγαλύτερη ασφαλιστική της Χώρας, είσαι απλά κακός υπάλληλος που παρέχει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Έτσι έγινε και με το θέμα της τηλεργασίας. Τα κρούσματα αυξάνονται, ο Χειμώνας είναι προ των πυλών και η Διοίκηση αποφάσισε να υιοθετήσει την άποψη ενός κακού manager. Κανείς δεν διερεύνησε τι συμβαίνει στον Όμιλο της ΕΤΕ και στις λοιπές Ασφαλιστικές Εταιρίες, όπου τα σχετικά ποσοστά τηλεργασίας ανέρχονται σε 50%-60%. Ο λόγος; Προφανής! Εάν θεωρείς ότι αδυνατείς να ελέγξεις τη δουλειά των συναδέλφων σου, εάν νομίζεις ότι για όλα τα προβλήματα ευθύνονται οι άλλοι, εάν νομίζεις ότι η εργασία στο σπίτι με παιδιά 24/7 είναι τεμπελιά, εάν μελαγχολείς που δεν μπορείς να γκρινιάζεις δια ζώσης στους υφισταμένους σου,  δεν φταίει η τηλεργασία. Φταίει που είσαι κακός manager!

Συνάδελφοι,

Καλούμε τη Διοίκηση να αλλάξει ρότα και να βάλει ξανά την Εθνική, ατμομηχανή στο τρένο της ασφαλιστικής αγοράς. Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει να εθελοτυφλεί με τα προβλήματα των συναδέλφων. Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση να προσέλθει εποικοδομητικά στον διάλογο και να συμφωνήσει σε όλα τα ανοιχτά μεγάλα θέματα Σύμβασης και ΕΚΕ.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στην Εταιρία μας και να Διοικήσει, ορθά!

Συναδελφικά,

Η

Σ.Ε.