06 Δεκ 2021

Βασιλικότεροι του βασιλέως

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά, η Διοίκηση έδειξε τον πραγματικό της εαυτό…

Πίσω από τις φωτογραφίες αυτοθαυμασμού και αυτοβραβεύσεων, οι άνθρωποι αυτοί έχοντας ως μόνο γνώμονα και αυτοσκοπό την παραμονή στην ακριβοπληρωμένη καρέκλα τους για όσο γίνεται περισσότερο, προσπαθούν με «όρους αγοράς» να μας εξηγήσουν το αδιανόητο. Παρά τα κέρδη χρόνων, την ουσιαστική και πολυεπίπεδη στήριξη που παρείχαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρία τόσο κατά την κατάσταση της πανδημίας όσο και κατά την διάρκεια των αλλεπάλληλων αποτυχιών της ΕΤΕ στο ξεπούλημα της Εταιρίας μας, η Διοίκηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσφέρει λελογισμένες αυξήσεις. Βασιλικότερη του βασιλέως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ερμηνεύσει την πρόθεση της αδιάφορης και απερχόμενης ΕΤΕ και της άφαντης  ακόμη CVC, δημιουργώντας προσχώματα συνεχώς.

Ξεκάθαρα : Όσο μας μιλάτε για την Αγορά, τόσο θα σας δείχνουμε την πρωτοπορία αυτής της ακόμη άγνωστης για εσάς Εθνικής, μιας Εταιρίας που εκτός από την μεγιστοποίηση του κέρδους της, αναζητούσε πάντα τρόπους για να έχει το προσωπικό της ικανοποιημένο και ασφαλές. Ικανοποιημένο για να μην σκέφτεται ξανά και ξανά να φύγει για τον ανταγωνισμό (άραγε θα θεωρήσετε επιτυχία της επερχόμενης εθελουσίας την έξοδο 30άρηδων και 40άρηδων συναδέλφων;) και ασφαλές, χωρίς να χρειάζεται 10 ανακοινώσεις και 30 κρούσματα για να επανέλθει η τηλεργασία σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Όσο για το ψέμα του άρθρου 5 της Σύμβασης, θα σας παραπέμψουμε να ρωτήσετε αυτούς που πραγματικά το κατέχουν – σε κάθε συνάντησή μας όλο και κάποιος από τον 6ο και τον 2ο θα αναφωνήσει ανερυθρίαστα «Α! δεν το ήξερα» - αν εμπόδισε ποτέ την Εταιρία να απολύσει κάποιον μεμονωμένα.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους και όλες σε εγρήγορση, συσπειρωμένους γύρω από τον Σύλλογό μας!

Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε Επιχειρησιακή Σύμβαση χειρότερη από την προηγούμενη!

Συναδελφικά,

Η

Σ.Ε.