15 Απρ 2022

Ενότητα η δύναμή μας

Συνάδελφοι,

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που υποστήριξαν την υπογραφή της σύμβασης. Η θετική εξέλιξη αυτή, έκλεισε ένα σοβαρό πρόβλημα μου μας απασχολούσε, για την εξασφάλιση των οικονομικών δεδομένων μας και έθεσε τέλος στην συζήτηση για ατομικές συμβάσεις. Ο μήνας που διανύουμε είναι μήνας ιστορικής αλλαγής στην Εθνική Ασφαλιστική και πολλά θα κριθούν για την πορεία της Εταιρίας και του κλίματος που θα δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους και τα δίκτυα πωλήσεων.

Με την προϋπόθεση της σύμπνοιας όλων μας, μπορούμε να αισιοδοξούμε για τις εξελίξεις και την επίτευξη του κοινού μας στόχου, την εξέλιξη όλων μας που έχει πάντα σαν αποτέλεσμα την ευημερία της Εταιρίας μας. Μέλημά μας ήταν και είναι να εργαζόμαστε σε μια Εταιρία που συνεχίζει τον ιστορικό πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Ελληνική Αγορά με γνώμονα τον σεβασμό στους εργαζόμενους της, στους πελάτες της και στα δίκτυα πωλήσεων που διαθέτει.

Η παραίτηση των μελών της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας από το Προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου, μετά την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση δεν ωφελεί, κατά την άποψη μας, κανέναν. Η συμμετοχή όλων στο αντιπροσωπευτικό Προεδρείο είναι για εμάς διακηρυγμένη άποψη και στοιχείο που βοηθάει την ενότητα άρα και την αποτελεσματικότητα του Συλλόγου μας. Στηρίξαμε με σοβαρότητα την ενότητα του Προεδρείου από την πρώτη στιγμή με όλες μας τις δυνάμεις, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην σύνθεση των απόψεων χωρίς ακρότητες και  να αξιοποιήσουμε  την εμπειρία και τις γνώσεις  όλων. Ζητάμε από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία, αλλά και από οποία άλλη παράταξη έχει παρόμοιες σκέψεις, να μην εγκαταλείψουν το Προεδρείο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να αναθεωρήσουν την άποψη τους και να κάνουν την δική τους υπέρβαση για το καλό όλων μας.

Με σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους και τις παρατάξεις λέμε ότι, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να διαταραχθεί η ενότητα του προεδρείου με τις παραιτήσεις από αυτό και έτσι να οδηγηθούμε, αναπόφευκτα τελικά, σε εκλογές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Όχι γιατί φοβόμαστε την ετυμηγορία των μελών μας – ίσα ίσα δηλώνουμε και θα δηλώνουμε πάντα παρόντες στα δύσκολα - αλλά γιατί θεωρούμε ότι μια τέτοια διαδικασία στην περίοδο που διανύουμε θα άφηνε το πεδίο ελεύθερο σε όλους εκείνους που ονειρεύονται μια Εταιρία ουραγό κι όχι ηγέτη.  Η δική μας άποψη είναι ότι, οι  συνάδελφοι έκριναν σωστά για την σύμβαση ώστε να αποφύγουμε τις περιπέτειες και απαιτούν από όλους μας να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που είναι μπροστά μας με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Συναδελφικά,

Η

Σ.Ε.