20 Οκτ 2022

Συνάδελφε ψήφισες ΝΑΙ για το Ομαδικό μας Συμβόλαιο;

Η παράταξη μας, συμμετέχοντας όλους αυτούς τους μήνες στις διαπραγματεύσεις για το ομαδικό μας συμβόλαιο θεωρεί ότι, όλοι βγήκαμε κερδισμένοι από την δύσκολη αυτή κατάσταση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Η ενότητα όλων στο κοινό στόχο που ήταν και είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του Συμβολαίου αυτού, έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο Σύλλογος μας και η ομάδα των συνταξιούχων εργάσθηκε μεθοδικά χωρίς ακρότητες και με ρεαλιστικές θέσεις αναζητώντας την βέλτιστη λύση στο θέμα του ομαδικού.

Όπως γνωρίζετε, για να τεθεί η λύση που προτείναμε σε ισχύ, θα πρέπει να συμφωνήσει με την πρόταση το 75% των ασφαλισμένων στο 2155 ομαδικό συμβόλαιο. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η Εταιρία θα εφαρμόσει απλά τους ισχύοντες όρους του ασφαλιστηρίου, με αύξηση ασφαλίστρων - αντί του συμφωνημένου 8% - ακόμη και 38% αν δεν αναπροσαρμόσει προς τα κάτω την επιβάρυνση στα διαχειριστικά έξοδα, με άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημά μας αλλά και άγνωστες για το Συμβόλαιο και το μέλλον του συνέπειες.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να υποστηρίξετε ολόψυχα την συμφωνία του Συλλόγου μας με την Διοίκηση της Εταιρίας, που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του συμβολαίου, καλύπτοντας τις ζημιές και διατηρώντας όλες τις ασφαλιστικές καλύψεις με σημαντικά χαμηλότερη αύξηση ασφαλίστρων για τους εργαζόμενους, από την πρόβλεψη που είχε το συμβόλαιο μέχρι σήμερα, χωρίς παράλληλα να επιβαρυνθούμε με αναδρομικές υποχρεώσεις.

Στα email σας, ήδη από εχτές, έχει έρθει το link για την συμμέτοχή σας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Η

Σ.Ε.