02 Φεβ 2023

Εθελουσία και προτάσεις

Στις τοποθετήσεις της Παράταξής μας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση αλλά και στις ανακοινώσεις που κατά καιρούς σας έχουμε αποστείλει, μπορείτε να διαπιστώσετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα κάθε φορά. Η οπτική μας στα τεκταινόμενα και οι αποφάσεις που συλλογικά λαμβάνουμε ως Παράταξη, πάντα έχουν ως στόχο το κοινό μας καλό! Σίγουρα δεν μπορούμε να πείσουμε όλους για τις σκέψεις και τις απόψεις μας – άλλωστε τι Δημοκρατικό περιβάλλον θα ήταν αυτό, αν όλοι εξισώνονταν κάτω από την ίδια ιδέα – όμως θεωρούμε ότι με την πειθώ, τα επιχειρήματα και τον σεβασμό μας απέναντι στους συνομιλητές μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και τα καταφέρνουμε!

Τι πιο ουσιαστικό, συνάδελφοι, από το να χαίρει κανείς εκτίμησης όχι μόνο στον στενό παραταξιακό κύκλο, αλλά να αναγνωρίζει την ειλικρίνεια και τις σαφείς θέσεις μας η πλειοψηφία των εργαζομένων και μάλιστα μια άλλη παράταξη - η Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής - να μας ευχαριστεί δημόσια και ονομαστικά σε πρόσφατη ανακοίνωση της, για την στάση μας. Ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες, σημειώνοντας ότι κύριο μέλημα για εμάς ήταν και παραμένει η ευημερία των συναδέλφων μας, η οποία περνάει μέσα από την ανάπτυξη της Εταιρίας μας.

Ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, είναι -ως φαίνεται- μια νέα εθελουσία που η Εταιρία έχει στα σχέδιά να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα. Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι στο θέμα αυτό με ιδιαίτερη ευθύνη και σοβαρότητα για το καλό όλων, τόσο των συναδέλφων που θα επιλέξουν να συνεχίσουν να εργάζονται, όσο και εκείνων που θα θελήσουν να αποχωρήσουν. Η Εταιρία θα πρέπει να έχει άμεσο σχέδιο κάλυψης των κενών που θα αφήσει ξανά, πίσω του, ένα τέτοιο πλάνο, οπότε και γίνεται πραγματικά επιτακτική η ανάγκη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των συναδέλφων μας Γραμματέων Γραφείων Ζωής και των συναδέλφων μας που εργάζονται με καθεστώς ενοικίασης. Δεν βλέπουμε πολλά περιθώρια εύρυθμης λειτουργίας της Εταιρίας μας εάν και πάλι δεν γίνουν αντιληπτές οι ελλείψεις σε προσωπικό, που απορρέουν από τέτοια σχέδια.

Παράλληλα, θα πρέπει όλοι εμείς με στοχευμένες ιδέες να βοηθήσουμε, έτσι ώστε το τελικό κείμενο να εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν την εθελουσία αυτή μια σύγχρονη πρόταση/λύση για όσους συναδέλφους θα αποφασίσουν να αποχωρήσουν. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Παράταξή μας είχε καταθέσει τις θέσεις της στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο ζητώντας την εφαρμογή δικαιώματος Sabbatical (δικαίωμα μακροχρόνιας διάρκειας με άμεση αποχώρηση και ταυτόχρονη καταβολή μισθού για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κάποιων ετών), αλλά δυστυχώς για αλλότριους λόγους η προηγούμενη Διοίκηση, εξυπηρετώντας προφανώς διάφορες σκοπιμότητες, δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να έχουμε απέναντί μας ευήκοα ώτα και ανθρώπους, που, όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην ιεραρχία της Εταιρίας μας, θα παλεύουν στο πλάι μας για το καλό της και συνεπώς για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους μας.

Η

Σ.Ε.

Υ.Γ. Συνάδελφοι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Συλλόγου μας και θα «βομβαρδίζεστε» καθημερινά από τις ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων. Παρακαλούμε διαβάστε τις όλες με μεγάλη προσοχή, συγκρίνετε τις, ανατρέξτε στο παρελθόν και θυμηθείτε την στάση και την πορεία των ανθρώπων της κάθε παράταξης στα κορυφαία ζητήματα που έχουν διαχειριστεί και με ποιον τρόπο αυτός έγινε. Επιλέξτε, βάζοντας τα δικά σας κριτήρια, την παράταξη που σας εκφράζει και που θα λύσει τα όποια προβλήματα προκύψουν με γνώμονα το κοινό καλό και όχι παραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες.