03 Φεβ 2023

Πόσο μπορούμε να αλλάξουμε;

Συνάδελφοι,

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Robert Gauci, στην συνάντηση που πραγματοποίησε με το προσωπικό της Έδρας, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής τόσο της Εταιρίας όσο και των ανθρώπων αλλά και των διαδικασιών καθώς ανέφερε ότι δεν αρκεί να είμαστε η Πρώτη Ασφαλιστική αλλά θα πρέπει να είμαστε και η καλύτερη!

Όπως χαρακτηριστικά είπε, όλα γύρω μας αλλάζουν κι έτσι θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Ποιος θα μπορούσε άραγε να διαφωνήσει; Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτή την προσπάθεια καθώς μέσω αυτής θα γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Είμαστε εδώ για να του υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας.

Στα θετικά θα είμαστε μαζί του χαιρετίζοντας κάθε ουσιαστική κίνηση και αλλαγή, στα αρνητικά θα είμαστε απέναντι στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα. Πάντα όμως, θα δηλώνουμε παρόντες και παρούσες, οποτεδήποτε θέλει να συζητήσουμε τα θέματα που θα προκύπτουν, καθώς θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά, πιστεύοντας ότι, η εμπειρία μας αλλά και ο ουσιαστικός διάλογος με τη Διοίκηση πάντα φέρνει καρπούς για το σύνολο των εργαζομένων. Δεν θα πρέπει να κοπούν ποτέ ξανά οι δίαυλοι επικοινωνίας Διοίκησης - Συλλόγου και να ζήσουμε πάλι όλα όσα συνέβησαν το πρώτο τρίμηνο του ’21.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, μόλις ο νέος Διευθύνων ανακοίνωσε την αλλαγή των υπολογιστών, καταχειροκροτήθηκε αβίαστα από όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτόν τον κόσμο διοικείτε κ. Gauci, που σας χειροκροτεί χωρίς να αναγγέλλετε αύξηση, χωρίς να δίνετε bonus, χωρίς να μιλάτε για προσλήψεις. Αρκούσε μόνο η δήλωση σας για αλλαγή των υπολογιστών, γιατί θα λύσει προβλήματα χρόνων που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει. Να θυμάστε πάντα πως, έχοντας το προσωπικό με το μέρος σας, η Εθνική Ασφαλιστική θα κατακτά πάντα κορυφές. Γιατί η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ είναι οι άνθρωποί της.

Συνάδελφοι ας μην γελιόμαστε! Πολλά πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε η Πρώτη Ασφαλιστική να μπορεί να ανταπεξέλθει με αξιώσεις στην σύγχρονη εποχή. Μερικά από αυτά που θα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα είναι η τεχνολογική υποδομή, η επικοινωνία με τους Πελάτες, η παροχή σύγχρονων εργαλείων στα Δίκτυά μας. Επιτρέψτε μας όμως να σταθούμε σε κάτι που θεωρούμε σημαντικότερο αλλά και που αποτελεί κατά τη γνώμη μας το κλειδί του Αύριο για μια Εταιρία που έχει μάθει να κατακτά κορυφές. Η διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού είναι πρώτιστης σημασίας! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλών ταχυτήτων συνάδελφοι με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνοχή της Εταιρίας μας και την συνέχιση της Εταιρικής μας Κουλτούρας. Θεωρούμε τους εργαζομένους της Εταιρίας μας ένα ενιαίο σύνολο και καταδικάζουμε την κατηγοριοποίησή τους σε υπό-ομάδες.

Οι συνάδελφοι στην Έδρα και τα Καταστήματα προσφέρουν την εργασία τους καθημερινά, προσπαθώντας να ξεχάσουν το καθεστώς απαξίωσης στο οποίο βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια με δικαιολογία την πώληση της Εταιρίας. Οι συνάδελφοι Γραμματείς των Γραφείων Ζωής, παρά τα πολλά εργασιακά τους χρόνια και την ουσιαστική συμβολή τους στην πρόοδο και την εξέλιξη του Δικτύου μας, αμείβονται με πενιχρούς μισθούς χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα που απολαμβάνει το υπόλοιπο προσωπικό της Εταιρίας μας. Οι συνάδελφοι μέσω Icap και Action Line αγωνιούν για το μέλλον τους, χωρίς ακόμη να υπάρχει ξεκάθαρη θέση της Εταιρίας για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου να ενταχθούν στο κύριο προσωπικό.

Οι δυνάμεις των ανθρώπων της Εθνικής είναι τεράστιες! Αρκεί κάποιος να θέλει να τις αξιοποιήσει ενεργά, να μην τις απαξιώνει ,όπως χρόνια συμβαίνει, και να τους δώσει χώρο για να αναπτυχθούν περαιτέρω. Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες γίναμε ξανά μάρτυρες του δόγματος «εάν προέρχεσαι από τον Ανταγωνισμό είσαι de facto καλύτερος από τους Εθνικάριους»… Ευχόμαστε τέτοιες πρακτικές να αποτελούν πλέον «τις τελευταίες ουρές» που άφησαν πίσω τους οι απελθόντες άνθρωποι της Διοίκησης και πως με την έλευση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, όλοι θα αξιολογούνται με βάση τα πραγματικά τους προσόντα και την εργασιακή τους εμπειρία.

Καλούμαστε λοιπόν, σε αυτή την νέα εποχή για την Εταιρία να συνταχθούμε όλοι.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε για την ιστορία ότι τέτοιες ιδέες αλλαγής και προοδευτικότητας, μόνο νέες δεν είναι για εμάς. Η Εταιρία μας ήταν πάντα πρωτοπόρα και πολύ μπροστά από τον Ανταγωνισμό τόσο στον τρόπο που διαχειριζόταν το μεγάλο της χαρτοφυλάκιο όσο και τους ανθρώπους της, είτε αυτοί αποτελούσαν το προσωπικό της, είτε τα Δίκτυά της. Τα τελευταία δύσκολα χρόνια, που ουσιαστικά η Τράπεζα είχε τον τελευταίο λόγο και που οι άνθρωποι που διάλεγε για να υλοποιούν τις επιταγές της ήταν το λιγότερο απαθείς (ελάττωση και απαξίωση προσωπικού, anelixis, μηχανογραφικά θέματα και τόσα άλλα) τα προβλήματα σωρεύονταν και διογκώνονταν αντί να λύνονται εν τη γενέσει τους.

Είμαστε όμως εδώ, να δώσουμε αγώνες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών. Η Παράταξή μας, ως οφείλει σε όλους σας, θα είναι και πάλι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα επιφέρει καλύτερες μέρες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Εταιρία.

Κι αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να επιλέξετε το ψηφοδέλτιό μας.

Συναδελφικά,

Η

Σ.Ε.