24 Ιαν 2024

Κοιτώντας μπροστά

Το 2023 ήταν ένα έτος καμπής για την Εταιρία και τον Σύλλογό μας.

Με ορόσημα την πρόσληψη των συναδέλφων μας από τις εταιρίες ενοικίασης, την αδικαιολόγητη απόλυση 13 εξ αυτών χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση, το κλείσιμο 4 συν ένα Καταστημάτων, την αναγνώριση και συμπερίληψη στο ευρύτερο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας των Γραμματέων Γραφείων Πωλήσεων, την πολύμηνη διαπραγμάτευση για τη Σύμβαση και τον Κανονισμό Εργασίας, την αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης, τις κινητοποιήσεις και τελικά την συμφωνία Εργαζομένων -Εργοδοτών, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι αυτή η χρονιά ήταν πράγματι καθοριστική.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς όσα αφορούν την Διοίκηση και Οργάνωση της Εταιρίας, τις αθρόες προσλήψεις αλλά και τις εκκωφαντικές αποχωρίσεις -ή «καρατομήσεις» - στελεχών, την προετοιμασία για το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, την επιλογή νέου μηχανογραφικού συστήματος, τα σχέδια για επιστροφή στην Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, το σπάσιμο των Κλάδων ασφάλισης σε retail και corporate πελατολόγια, την αλλαγή Προέδρου της Εταιρίας και τόσα άλλα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι, το περιβάλλον που εργαζόμαστε είναι ασταθές και ευμετάβλητο.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες , ως Παράταξη είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε καθαρή ματιά απέναντι στα πράγματα. Η στάση μας αυτή δεν καθορίζεται μόνο από την τιμή που οφείλουμε να δείχνουμε σε όσους μας ανέδειξαν στη δεύτερη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στις τελευταίες εκλογές, αλλά και από την προσμονή που έχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη μας προκειμένου ο Σύλλογος να είναι ισχυρός και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Συνεργαστήκαμε και συνεχίζουμε να το πράττουμε με όλες τις υπόλοιπες Παρατάξεις, ανεξαρτήτως αν κάποιοι μας βλέπουν αδικαιολόγητα ως αντιπάλους, καθώς έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι όταν μπορεί να επιτευχθεί η συναίνεση και γιατί όχι και η ομοφωνία, η δύναμη του Συλλόγου πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Έτσι επιτεύχθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου μας για τις κινητοποιήσεις, για τις αντιδράσεις, τη στρατηγική των ενεργειών μας αλλά και τις συμφωνίες με τη Διοίκηση σε σειρά θεμάτων.

Όταν έχεις αυτή τη στάση, μπορείς εύκολα να απευθυνθείς στον κόσμο και να πεις ξεκάθαρα την άποψή σου. Έτσι, όταν θεωρήσαμε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Εταιρία για τη Σύμβαση

έφτασαν σε αδιέξοδο ή όταν διαπιστώσαμε ότι περαιτέρω κινητοποιήσεις δεν θα οδηγούσαν πουθενά, σταθήκαμε απέναντί σας επιχειρηματολογώντας και εν τέλει δικαιωθήκαμε για αυτές μας της επιλογές.

Κοιτώντας μπροστά, είμαστε σίγουροι ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις. Αν μείνουμε ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και αντεγκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε ευκολότερα και θα πετύχουμε περισσότερα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες αλλά και όσους ίσως εποφθαλμιούν τα δικαιώματά μας.

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό!

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε τις καταστατικές αλλαγές!

Σας καλούμε να στηρίζετε τον Σύλλογο!

Η

Σ.Ε.